Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Copa America 2021 | Protocolul COVID, încălcat de jucătorii chilieni după ce au adus în hotel un frizer

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/06/2021 la 15:00 GMT+3

Federația de Fotbal din Chile a emis duminică un comunicat în care recunoaște că s-a încălcat protocolul COVID în timp ce echipa era cazată la un hotel din orașul brazilian Cuiaba.

Edu Vargas Argentina Chile Copa America

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Masgras
Fără să dea numele jucătorilor implicați în această încălcare a protocolului, federația din Chile a anunțat că jucătorii în cauză vor fi amendați. Tot federația a transmis că la ultima testare, efectuată sâmbătă, toate testele au ieșit negative.
Acest comunicat a apărut după ce mai multe publicații din Chile au scris despre faptul că Arturo Vidal și Gary Medel au intrat în hotelul unde este cazată echipa alături de o persoană neautorizată. Săptămâna trecută, cei doi jucători au postat pe social media filmulețe cu ei în timp ce se tund.
Se pare că persoana care a intrat în hotel pentru a-i tunde pe fotbaliști avea un test PCR negativ, dar chiar și în aceste condiții, jucătorii nu au voie să intre în contact cu oameni din afara hotelului în care sunt cazați. Cei doi jucători nu au comentat acest subiect. În cazul în care regulile impuse de CONMEBOL sunt încălcate, amenda pentru prima abatere este de 15.000 de dolari și 30.000 de dolari pentru a doua.

Copa America, mutată în ultimul moment în Brazilia

Inițial programată în Argentina și Columbia, Copa America a fost mutată în Brazilia din cauza pandemiei de covid. Chiar dacă și Brazilia are în continuare probleme mari din cauza pandemiei, președintele Jair Bolsonaro a spus că își va asuma responsabilitatea pentru organizarea acestui turneu.
De la sosirea echipelor în Brazilia, 4 echipe au avut cazuri pozitive printre jucători sau oficiali: Bolivia, Chile, Columbia și Venezuela. Cu peste 500.000 de decese de la începutul pandemiei și cu o medie de 70.000 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână, organizatorii turneului au spus despre ediția de anul acesta că va fi "cel mai sigur eveniment sportiv din lume".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo