Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație dezastruoasă înainte de Copa America! Venezuela a raportat 12 cazuri pozitive de Covid-19

Nicu Savin

Publicat 13/06/2021 la 17:17 GMT+3

În această noapte urmează să înceapă cea de-a 47-a ediție a Copei America, cea mai importantă competiție interțări din America de Sud. Din nefericire însă, pandemia de Covid continuă să dăuneze bunului mers al lucrurilor și cu numai o zi înante de startul turneului au venit alte vești proaste.

Jucătorii Venezuelei, în timupul unui meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2022

Credit imagine: Getty Images

Venezuela este prima adversară a Braziliei de la Copa America. Cele două formații urmează să se confrunte chiar în meciul de deschidere, în această noapte de la ora 00.00 (ora României).
Șansele venezuelenilor în fața starurilor din naționala Braziliei sunt infime, mai ales că la echipa din nordul Americii de Sud există un adevărat focar de Covid-19. Potrivit beIN Sports, 12 jucători și membrii ai staff-ului au ieșit pozitivi la testele efectuate imediat după aterizarea în Brazilia, țara gazdă a competiției.
"Departamentul de sănătate a fost notificat de CONMEBOL (confederația sud-americană de fotbal) că 12 membri ai delegației echipei naționale venezuelene, inclusiv jucători și antrenori, au dat rezultate pozitive pentru Covid-19. Toate persoanele infectate sunt asimptomatice și izolate în camere individuale de hotel. Sunt monitorizate de echipa CONMEBOL și de oficialii departamentului de sănătate.", a fost comunicatul emis de oficialitățile din Brazilia.

Copa America va merge înainte indiferent de numărul de cazuri de Covid-19

CONMEBOL a declarat vineri că va permite echipelor înlocuiri nelimitate pentru jucătorii excluși din cauza rezultatelor pozitive la Covid-19 sau a contactului cu persoanele infectate, ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca astfel de cazuri să forțeze anularea vreunui meci.
Totuși, situația este una tensionată, deoarece au existat numeroase voci care s-au opus organizării competiției în această perioadă extrem de delicată prin care trece continentul sud-american. Inițial, Columbia a fost desemnată gazdă, dar situația a scăpat de sub control în țara respectivă și autoritățile de la Bogota au decis că nu pot organiza în siguranță turneul.
Argentina a fost apoi aleasă ca țară gazdă, însă și acolo situația a devenit tot mai gravă din cauza pandemiei, astfel că s-a ajuns la varianta Brazilia, țară care și-a asumat responsabilitatea găzduirii competiției cu numai 2 săptămâni înainte de start.
La Copa America vor participa 10 echipe, împărțite în 2 grupe de câte 5. Fiecare va juca cu fiecare în faza grupelor, iar primele 4 formații se vor califica în sferturile de finală.
  • Grupa A: Argentina, Paraguay, Bolivia, Uruguay, Chile
  • Grupa B: Brazilia, Venezuela, Columbia, Peru, Ecuador
Uruguay este echipa cu cele mai multe trofee câștigate la Copa America, 15. Argentina are 14 titluri, dar ultimul dintre ele însă a fost obținut în 1993, iar ediția din acest an reprezintă una dintre ultimele șanse a lui Lionel Messi să câștige un trofeu important cu echipa națională. Brazilia s-a impus de 9 ori în această comnpetiție, 5 dintre titluri venind atunci când a organizat turneul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo