Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIDEO | Imagini fabuloase! Athletic Bilbao sărbătorește Cupa la fel ca acum 40 de ani, cu un milion de fani

Maria Olteanu

Publicat 11/04/2024 la 18:42 GMT+3

Athletic Bilbao a reușit în weekend să câștige Cupa Spaniei după o finală dramatică, terminată la lovituri de departajare. Bascii s-au impus cu 4-2 la penalty-uri în fața lui Mallorca, iar astăzi sărbătoresc alături de fani magic, la fel ca în urmă cu 40 de ani.

Athletic Bilbao

Credit imagine: Twitter

Este zi de sărbătoare la Bilbao. După ce a fost încoronată campioană în Copa del Rey, Athletic s-a îmbarcat joi pentru a se deplasa de-a lungul estuarului Bilbao, unde va prezenta trofeul fanilor săi. Străzile orașului sărbătoresc o zi istorică în oraș.
În urmă cu scurt timp, au fost prezentate imagini incredibile cu La Gabarra trecând peste Podul Bizkaia. O adevărată flotă de ambarcațiuni din Bilbao este alături de La Gabarra.
La Sevilla, pe un stadion plin de basci, echipa lui Ernesto Valverde a fost nevoită să revină de la 0-1. Mallorca a deschis scorul prin veteranul Daniel Rodriguez și spera la primul trofeu după 21 de ani. În 2003, cu Eto'o și Pandiani între marcatori, Mallorca s-a impus în finala inedită cu Huelva. Oihan Sancet a egalat în repriza a doua pentru Athletic Bilbao și finala s-a dus în prelungiri și apoi la lovituri de departajare. Raul Garcia, Muniain, Vesga și Berenguer au avut sânge rece și au marcat, iar portarul, care în mod normal este rezerva lui Unai Simon, a reușit să-i hipnotizeze pe Morlanes și Radonjic.
Pentru echipa din Bilbao aceasta este a 25-a Cupa a Spaniei, dar prima după o pauză de 40 de ani. În 1984, echipa din Țara Bascilor a reușit un event istoric.
Sărbătoarea de acum însă este la fel de spectaculoasă ca cea de acum 4 decenii.
Locuitorii din Bilbao au ieșit pe străzi încă cu câteva ore bune înainte de momentul în care echipa urma să defileze pentru a sărbători câștigarea Cupei și a se bucura împreună de o zi absolut istorică.

Athletic Bilbao, sărbătoare de poveste după triumful din Cupa Regelui

Pe rețelele de socializare au început să circule mai multe imagini absolut extraordinare de la sărbătoarea câștigătorilor Cupei, care celebrează succesul la fel ca acum 40 de ani.
Jucătorii câștigători au făcut o fotografie pentru istorie, la 40 de ani de la precedentul triumf. La Gabarra a navigat din nou pe estuarul Bilbao, într-o atmosferă emoționantă în orașul basc, în fața a aproape un milion de fani prezenți.
De asemenea, în cadrul acestui eveniment fabulos, Athletic și-a amintit și de câștigătorii Cupei, din 1984. Nu doar jucătorii din actuala echipă a lui Athletic au fost prezenți La Gabarra, întrucât echipa bască nu i-a uitat pe eroii din '84, care aveau și ei parte atunci de o sărbătoare similară.
Călătoria jucătorilor în La Gabarra a început la aproximativ ora locală 16:35, fotbaliștii experimentând ce înseamnă să traversezi estuarul Bilbao în La Gabarra. Prima lor oprire, după întâlnirea cu fanii, a fost la primărie.
Muniain, cel care a transformat și o lovitură de pedepasă în finală, a fost cel care a continuat să poarte cupa în brațe de-a lungul navigării estuarului, jurnaliștii spanioli spunând despre acesta că este "regele petrecerii".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo