Echipa antrenată de Cosmin Olăroiu s-a impus, cu scorul de 2-1 (1-0), în manşa a doua a finalei campionatului, disputată, joi, cu Guangzhou Evergrande. Au marcat Eder '45+3 şi Teixeira '48, respectiv Wei Shihao '61. Echipa antrenată de Fabio Cannavaro a evoluat în zece jucători din minutul 45+1, după eliminarea lui He Chao. În partida tur, scorul a fost 0-0.
Din cauza pandemiei de coronavirus, formatul principalei competiţii fotbalistice chineze a fost schimbat, o fază a grupelor şi una eliminatorie înlocuind sistemul obişnuit, tip campionat. Turneul final a avut loc la Suzhou. Guangzhou Evergrande câştigase opt din ultimele nouă ediţii ale campionatului Chinei. Cosmin Olăroiu a devenit azi primul antrenor român care a cucerit titlul de campion în 4 țări diferite. După succesele din România, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, "Oli" are acum și China la picioare.

Anunțul patronului miliardar după succesul incredibil înregistrat de Olăroiu cu Jiangsu Suning

Fotbal
BREAKING NEWS | Șoc în China! Echipa făcută campioană de Olăroiu, Jiangsu Suning s-a desființat!
28/02/2021 LA 08:30
Zhang Jindong, patronul lui Jiangsu Suning și al lui Inter, a reacționat imediat după triumful din Superliga chineză. Miliardarul vrea să ducă proiectul la nivelul următor și visează la noi trofee alături de Cosmin Olăroiu. Zhang Jindong a lăsat de curând hățurile în mâna fiului, Zhang Kangyang - care și-a europenizat niumele devenind Steven Zhang, în condițiile în care miliardarul nu concepea să părăsească Nanjing-ul.
"Jiangsu Suning a câștigat campionatul, Olăroiu a scris o pagină de poveste în istoria clubului. Peste ani ne vom aminti cu plăcere despre această mare performanță. Acest trofeu nu va fi însă finalul unui ciclu, din contră. Va fi începutul a ceva măreț. De acum înainte trebuie să ne luptăm an de an pentru titlu, să tindem și spre alte trofee. Vom investi și mai mult în dezvoltarea fotbalului din China, vom încerca să atragem și mai mulți tineri către acest sport", a declarat Zhang Jindong, citat de Internews.
Fotbal
Inter îl lasă pe Cosmin Olăroiu fără golgheter! Mutarea surpriză pregătită de Antonio Conte
06/01/2021 LA 09:11
Fotbal
VIDEO | Cosmin Olăroiu a ratat șansa de a câștiga dubla în China. Două decizii VAR l-au penalizat!
19/12/2020 LA 10:08