Echipa antrenată de Cosmin Olăroiu s-a impus, cu scorul de 2-1 (1-0), în manşa a doua a finalei campionatului, disputată, joi, cu Guangzhou Evergrande. Au marcat Eder '45+3 şi Teixeira '48, respectiv Wei Shihao '61. Echipa antrenată de Fabio Cannavaro a evoluat în zece jucători din minutul 45+1, după eliminarea lui He Chao. În partida tur, scorul a fost 0-0.
Din cauza pandemiei de coronavirus, formatul principalei competiţii fotbalistice chineze a fost schimbat, o fază a grupelor şi una eliminatorie înlocuind sistemul obişnuit, tip campionat. Turneul final a avut loc la Suzhou. Guangzhou Evergrande câştigase opt din ultimele nouă ediţii ale campionatului Chinei. Cosmin Olăroiu a devenit azi primul antrenor român care a cucerit titlul de campion în 4 țări diferite. După succesele din România, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, "Oli" are acum și China la picioare.

Anunțul patronului miliardar după succesul incredibil înregistrat de Olăroiu cu Jiangsu Suning

Liga
Transfer surprinzător făcut de Olăroiu! Al Sharjah a luat un jucător de la Barcelona
05/09/2022 LA 16:55
Zhang Jindong, patronul lui Jiangsu Suning și al lui Inter, a reacționat imediat după triumful din Superliga chineză. Miliardarul vrea să ducă proiectul la nivelul următor și visează la noi trofee alături de Cosmin Olăroiu. Zhang Jindong a lăsat de curând hățurile în mâna fiului, Zhang Kangyang - care și-a europenizat niumele devenind Steven Zhang, în condițiile în care miliardarul nu concepea să părăsească Nanjing-ul.
"Jiangsu Suning a câștigat campionatul, Olăroiu a scris o pagină de poveste în istoria clubului. Peste ani ne vom aminti cu plăcere despre această mare performanță. Acest trofeu nu va fi însă finalul unui ciclu, din contră. Va fi începutul a ceva măreț. De acum înainte trebuie să ne luptăm an de an pentru titlu, să tindem și spre alte trofee. Vom investi și mai mult în dezvoltarea fotbalului din China, vom încerca să atragem și mai mulți tineri către acest sport", a declarat Zhang Jindong, citat de Internews.
Fotbal
Cosmin Olăroiu scrie istorie la arabi! Ce record impresionant a stabilit antrenorul român
22/02/2022 LA 21:48
UAE Premier League
Salariul uriaș cu care arabii l-au convins pe Olăroiu să semneze înainte ca FRF să facă o propunere
01/12/2021 LA 12:52