Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A fost erou în egalul cu Serbia, însă nu puțini l-au criticat în urmă cu nici o lună. Povestea lui Vincent Aboubakar

Eurosport
DeEurosport

Publicat 28/11/2022 la 16:32 GMT+2

Vincent Aboubakar, atacantul Camerunului, a fost eroul formației sale în egalul cu Serbia, de la Campionatul Mondial din Qatar, asta după ce în urmă cu nici o lună fusese luat la țintă pentru o declarație pe care unii au catalogat-o ca fiind controversată.

Vincent Aboubakar decisivo in Camerun-Serbia

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Camerun și Serbia au produs una dintre cele mai frumoase partide ale acestei ediții de Cupă Mondială. Prima partidă a zilei, disputată pe Al Janoub Stadium, s-a încheiat la egalitate, scor 3-3, după ce Serbia a avut 3-1 pe tabelă în minutul 53. Camerunezii au revenit în joc și au punctat de două ori în decurs de trei minute, stabilind scorul final al întâlnirii în minutul 66.
Ambele reușite din repriza secundă ale celor din Camerun l-au avut în prim-plan pe atacantul de 30 de ani, Vincent Aboubakar. Acesta a fost introdus pe teren în minutul 55 al duelului contând pentru Grupa G, iar pentru prima dată a ieșit la rampă în minutul 63, atunci când l-a lobat pe portarul sârb pentru a micșora ecartul la 3-2. Inițial, tușierul nu a validat reușita sa, însă după consultarea sistemului VAR s-a dovedit că golul nu a fost marcat dintr-o poziție neregulamentară.
Același Vincent Aboubakar și-a condus echipa spre egal trei minute mai târziu, după ce i-a centrat perfect lui Choupo-Moting, care a reușit golul de 3-3.
CITEȘTE ȘI:

Vincent Aboubakar, eroul cu un cuvânt de spus

Vincent Aboubakar, atacantul Camerunului, a fost eroul echipei sale, contribuind la cele două reușite care au dus la restabilirea egalității pe tabelă în duelul echipei sale cu gruparea din Serbia.
După evoluția avută la meciul de luni, presa britanică a rememorat momentele de acum trei săptămâni, atunci când acesta a făcut o declarație pe care nu puțini au considerat-o controversată și pentru care a fost aspru criticat.
La vremea respectivă, atacantul s-a comparat cu Mohamed Salah, afirmând că este la fel de bun precum starul lui Liverpool, singura diferență constând în faptul că evoluează la o echipă mai slabă.
"Nu sunt impresionat de el. Pot să fac fix ce face și el, doar că eu nu am oportunitatea de a juca la un club mare.
Înțeleg reacția oamenilor, este unul dintre golgheterii din Premier League. Când te iei de un jucător ca el, oamenii vor reacționa.
Dar am spus că este opinia mea, punctul meu de vedere. Nu mă interesează deloc dacă le place sau nu", a declarat Aboubakar, potrivit Talk Sport.
După declarația sa, Vincent Aboubakar a intrat în vizorul contestatarilor, care nu l-au iertat pentru cele spuse, criticându-l pe african.
Rezultate Grupa G Campionatul Mondial:
24 noiembrie
  • Elveția - Camerun 1-0
  • Brazilia - Serbia 2-0
28 noiembrie
  • Camerun - Serbia 3-3
  • Brazilia - Elveția, ora 18:00
Program ultima etapă Grupa G:
2 decembrie
  • Camerun - Brazilia, ora 21:00
  • Serbia - Elveția, ora 21:00
Clasament Grupa G
  • 1. Brazilia 3p*
  • 2. Elveția 3p*
  • 3. Camerun 1p
  • 4. Serbia 1p
*Brazilia și Elveția au un meci mai puțin disputat
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo