Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristian Volpato a explicat de ce a refuzat șansa de a merge alături de Australia la Cupa Mondială din Qatar

Alex Masgras

Actualizat 09/11/2022 la 22:27 GMT+2

Cristian Volpato, tânărul de 18 ani al celor de la AS Roma, a refuzat convocarea la naționala Australiei, pentru Cupa Mondială din Qatar. Volpato, care are dublă cetățenie, a explicat că nu vrea să ia o decizie atât de importantă în acest punct al carierei sale.

Cristiano Volpato esulta per il gol in Roma-Hellas Verona - Serie A 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

Graham Arnold, selecționerul Australiei, a anunțat lotul pentru Cupa Mondială din Qatar în cursul zilei de marți. Pe această listă nu s-a aflat și numele lui Cristian Volpato, tânărul de 18 ani de la AS Roma.
Betano afiș - Cupa Mondială 2022
Cristian Volpato s-a născut în Camperdown și are dublă cetățenie, australiană și italiană. El a evoluat până acum la selecționatele de tineret ale Squadrei Azzurra, iar acum a refuzat șansa de a juca la Cupa Mondială pentru Australia.
După ce a refuzat naționala Australiei, tânărul de 18 ani a explicat pe contul său de Instagram decizia de a nu merge în Qatar:
"Am văzut că s-a speculat mult în urma deciziei pe care am luat-o la nivel internațional. Adevărul este că încă sunt la începutul carierei mele profesioniste și sunt concentrat total asupra procesului de la Roma. Orice decizie luată în grabă asupra viitorului meu la nivel internațional în acest punct al carierei riscă să fie prematură.
Va fi suficient timp pentru mine ca să iau decizia corectă pentru mine, dar acum trebuie să mă concentrez asupra muncii de zi cu zi pentru a deveni un jucător mai bun. Pentru moment este timpul de a mă concentra asupra meciului cu Sassuolo", a scris Volpato pe Instagram.
În ciuda acestui refuz, Graham Arnold nu și-a pierdut speranța că, într-o bună zi, Volpato va evolua pentru Australia:
"Cristian e un puști grozav. Este o decizie extrem de dificilă pentru un copil, iar el are în jurul său oameni care îl sfătuiesc. El vrea să ia această decizie când există două țări pentru care poate juca. A luat o decizie și a refuzat oportunitatea de a juca pentru Australia la Cupa Mondială. Asta nu înseamnă că nu o poate face în viitor", a spus Arnold.
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Citește și:

LOTUL AUSTRALIEI PENTRU CAMPIONATUL MONDIAL DIN QATAR

  • Portari: Matt Ryan (Copenhaga), Andrew Redmayne (Sydney FC), Danny Vukovic (Central Coast Mariners)
  • Fundași: Nathaniel Atkinson (Hearts), Joel King (OB), Aziz Behich (Dundee), Kye Rowles (Hearts), Milos Degenek (Columbus Crew), Harry Souttar (Stoke City), Thomas Deng (Albirex Nigata), Bailey Wright (Sunderland). ), Fran Karacic (Brescia)
  • Mijlocași: Keanu Baccus (St. Mirren), Jackson Irvine (St. Pauli), Cam Devlin (Hearts), Riley McGree (Middlesbrough), Ajdin Hrustic (Verona), Aaron Mooy (Celtic)
  • Atacanți: Martin Boyle (Hibernian), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Matthew Leckie (Melbourne City), Mitch Duke (Okyama), Awer Mabil (Cadiz), Craig Goodwin (Adelaide United) , Jamie MacLaren (Melbourne City)

PROGRAM GRUPA D, CAMPIONATUL MONDIAL

  • Franța - Australia, 22 noiembrie
  • Danemarca – Tunisia, 22 noiembrie
  • Franța – Danemarca, 26 noiembrie
  • Tunisia - Australia, 26 noiembrie
  • Tunisia – Franța, 30 noiembrie
  • Australia – Danemarca, 30 noiembrie
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo