Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CUPA MONDIALĂ 2022 | Reacția selecționerului Japoniei, după victoria uriașă în fața Germaniei. Cum a reușit succesul

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/11/2022 la 21:35 GMT+2

Selecționata Japoniei a produs surpriza zilei de miercuri în Qatar, la Campionatul Mondial, după ce a reușit să câștige cu scorul 2-1 în fața Germaniei, întorcând scorul în ultimele 15 minute de joc. Selecționerul Hajime Moriyasu a explicat cum a fost posibil un astfel de succes, deși echipa sa avea șanse mici de izbândă.

Hajime Moriyasu

Credit imagine: Imago

Articol scris de Maria Olteanu
După ce marți Arabia Saudită a produs primul șoc de la Campionatul Mondial impunându-se cu scorul 2-1 în fața Argentinei, una dintre favoritele la trofeu, surprizele au continuat și miercuri, în duelul dintre Germania și Japonia, adjudecat de asiatici cu același scor, după o revenire spectaculoasă în ultimele 15 minute de joc.
Deși s-a aflat la conducerea jocului preț de 75 de minute, Germania nu a reușit să obțină nimic din confruntarea cu Japonia, formație care grație golurilor lui Doan și Asano debutează cu dreptul la turneul final din Qatar.
Selecționerul Japoniei, Hajime Moriyasu, a oferit o primă reacție la finalul jocului în care echipa sa a ieșit învingătoare și a explicat ce anume a schimbat în jocul asiaticilor pentru a-i surprinde pe adversari.
CITEȘTE ȘI:

Cum a reușit Japonia victoria în fața Germaniei la Campionatul Mondial

Japonia a produs o surpriză uriașă în cea de-a patra zi de la Campionatul Mondial, după ce a întors-o pe Germania care se afla la 15 minute de succes.
Selecționerul câștigătorilor, Hajime Moriyasu, a anunțat că a schimbat sistemul de joc, dar chiar și așa nu s-ar fi așteptat la o asemenea surpriză din partea echipei sale. Succesul Arabiei Saudite în fața Argentinei cu o zi în urmă a fost însă o doză de moral și un argument solid că nimic nu este imposibil la turneul final.
"Noi am vrut să începem jucând agresiv, am vrut să dominăm meciul. Dar Germania este foarte puternică, aşa că a trebuit să ne apărăm cu insistenţă şi să profităm de ocaziile noastre. Ştiam că trebuie să ne apărăm mai bine. De aceea am schimbat sistemul.
Jucătorii au ştiut imediat ce vreau să spun şi cum ar trebui să reacţioneze. Este o mare surpriză. Noi am văzut victoria Arabiei Saudite împotriva Argentinei. Ţările asiatice ating nivelul mondial", a declarat după victorie Moriyasu.
Clasament Grupa E - Campionatul Mondial:
  • 1. Spania - 3 puncte
  • 2. Japonia - 3 puncte
  • 3. Germania - 0 puncte
  • 4. Costa Rica - 0 puncte
Rezultate prima etapă, Grupa E:
  • Germania - Japonia 1-2
  • Spania - Costa Rica 7-0

PROGRAMUL MECIURILOR RĂMASE DIN GRUPA E LA CM 2022

Etapa a II-a:
  • 27 noiembrie, ora 12:00: Japonia - Costa Rica
  • 27 noiembrie, ora 21:00 Spania - Germania
Etapa a III-a:
  • 1 decembrie, ora 21:00 Japonia - Spania
  • 1 decembrie, ora 21:00 Costa Rica - Germania
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo