Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona amenință o națională de la Mondial cu reclamarea la FIFA! De ce sunt catalanii în alertă

Nicu Savin

Publicat 24/11/2022 la 10:35 GMT+2

FC Barcelona are 17 jucători la Cupa Mondială, iar acest lucru este un motiv de mândrie, dar și de îngrijorare în același timp. Marea temere a catalanilor este legată de Ronald Araujo, iar presa din Spania scrie că gruparea de pe Camp Nou a amenințat naționala Uruguayului cu reclamarea la FIFA, în cază că revenirea fundașului va fi forțată, iar acesta va avea de suferit pe viitor.

Ronald Araujo (FC Barcelona), ante el Granada

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona este cea mai reprezentată echipă la Campionatul Mondial din Qatar. 17 jucători ai catalanilor sunt la turneul final, la 8 naționale, iar acest lucru arată valoarea fantastică a lotului grupării de pe Camp Nou. În același timp, situația este îngrijorătoare pentru Xavi și staff-ul său, deoarece riscul ca unii fotbaliști să revină accindetați la echipă este mai mare.
Cele mai mari temeri ale catalanilor sunt legate de Ronald Araujo. Fundașul central s-a accidentat grav la începutul sezonului și a avut nevoie de operație. În momentul respectiv se credea că acesta va sări în mod cert peste Cupa Mondială, dar recuperarea a decurs foarte bine și în cele din urmă a fost convocat de selecționerul Uruguayului, Diego Alonso.
Conform Marca, Barcelona a avut o înțelegere cu Federația Uruguayană, în sensul că Araujo va fi folosit în Qatar doar dacă "celeștii" vor trece de grupe, tocmai pentru ca fundașul să fie refăcut 100%. Sud-americanii și-au dat acordul verbal în această chestiune, dar ar fi refuzat să semneze o hârtie trimisă de Barcelona, prin care să se angajeze că jucătorul nu va evolua la primele meciuri.

FC Barcelona amenință Federația Uruguayană cu reclamarea la FIFA , dacă Araujo va fi forțat să revină pe teren

Catalanii se tem acum că revenirea lui Araujo pe teren va fi una forțată, iar riscul unei recidive ar crește considerabil. Potrivit sursei citate, Barcelona este gata să reclame Federația Uruguayană la FIFA, în cazul în care Araujo se va accidenta din nou dacă va fi folosit fără să fie recuperat complet.
Uruguay debutează azi la Cupa Mondială, împotriva Coreei de Sud. Cu o zi înaintea partidei, selecționerul Diego Alonso a vorbit despre situația lui Araujo și a dat de înțeles că starea sa fizică este mai bună de la zi la zi: "În principiu, Ronald a lucrat mai bine în fiecare zi, a evoluat. Corpul său ne va spune când va fi în formă pentru a juca. El a evoluat și ne simțim foarte fericiți de felul în care se descurcă".
În momentul în care Araujo a primit convocarea la națională, Xavi a acceptat ca acesta să meargă în Qatar, considerând că dacă s-ar fi opus, moralul fotbalistului ar fi fost serios afectat. Antrenorul catalanilor speră totuși ca fundașul să nu joace în primele partide. În schimb, membrii staff-ului medical de la Barcelona ar fi fost foarte nemulțumiți că jucătorul a plecat la turneul final, deoarece nu au mai putut supraveghea îndeaproape refacerea sa. Dacă ar fi rămas la club, Araujo ar fi fost cu siguranță apt de joc la reluarea campionatului. Așa, riscurile sunt mari, iar între Barcelona și Federația de la Montevideo ar putea începe un conflict imens dacă starea lui Araujo se va agrava pe parcursul Cupei Mondiale.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo