Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Southgate are motive de nemulțumire după victoria Angliei cu 6-2: "Sunt puțin deranjat"

Alex Masgras

Publicat 21/11/2022 la 21:12 GMT+2

Anglia a debutat cu o victorie clară la Cupa Mondială din Qatar. Vicecampioana Europei a învins Iranul în primul meci, scor 6-2, dar Gareth Southgate nu este pe deplin mulțumit, mai ales că jucătorii săi și-au pierdut din concentrare pe finalul partidei.

Gareth Southgate steht bereits vor dem ersten WM-Spiel unter Druck

Credit imagine: Getty Images

Anglia a început cu dreptul Cupa Mondială din Qatar. Selecționata lui Gareth Southgate nu a avut emoții în partida de debut cu Iran, partidă câștigată cu 6-2.
Vicecampioană a Europei anul trecut și semifinalistă în 2018, Anglia a intrat cu un avantaj de trei goluri la pauză. După revenirea de la cabine, Anglia a marcat din nou, dar Iranul a reușit să înscrie și ea. Chiar dacă Anglia a mai marcat de două ori, Iranul a fost echipa care a înscris ultima oară. Taremi a reușit dubla dintr-o lovitură de la 11 metri în prelungiri.
În ciuda victoriei la scor și a faptului că echipa sa a marcat de șase ori, Southgate nu a ascuns faptul că a fost deranjat de lipsa de concentrare din anumite momente ale jucătorilor săi și de faptul că Iranul a reușit să înscrie de două ori:
"Sunt puțin deranjat de modul în care s-a încheiat. Trebuie să fiu bucuros de diferența de scor și de modul în care am jucat. Jucătorii au părut pregătiți, vrem să fim acest tip de echipă. S-au descurcat destul de bine. Am avut o primă repriză bună, am fost periculoși, am presat și ne-am mișcat bine.
Trebuie să ne bucurăm, dar nu putem să primim două goluri la acest nivel. Trebuie să ne pregătim și mai bine pentru meciul cu Statele Unite. A fost grozav azi, dar trebuie să ne descurcăm mai bine", a declarat Southgate la finalul partidei, pentru BBC.
Selecționerul Angliei a recunoscut că de vină pentru lipsa de concentrare în anumite momente poate să fie și numărul neobișnuit de mare de minute de prelungire. Dacă prima repriză a fost prelungită cu 14 minute, a doua repriză a fost prelungită cu mai bine de 10 minute.
"Au fost 24 de minute adiționale, așa că a fost mult timp de concentrare. Noi ne-am pierdut concentrarea în momentul în care ritmul a scăzut. Ar trebui să fiu mai bucuros, dar am o echipă pe drumul cel bun și trebuie să ne descurcăm mai bine", a mai spus Southgate.
Citește și:

Anglia a învins Iran cu 6-2, într-o partidă care a durat 116 minute

Anglia a avut parte de un debut perfect la Cupa Mondială din Qatar. Echipa lui Gareth Southgate nu a avut emoții în fața Iranului, echipă pe care a învins-o cu 6-2. Pentru Anglia au marcat Bellingham (35’), Saka (43’, 62’), Sterling (45+1’), Rashford (71’) și Grealish (90’), în timp ce Taremi a reușit o dublă pentru Iran (65’ și 90+12’).
Partida a durat în total 116 minute, asta după ce prima repriză a avut 14 minute de prelungiri, în timp ce repriza a doua a fost prelungită inițial cu 10 minute, dar s-a prelungit la lovitura de la 11 metri din minutul 90+12.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo