Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique, încântat de jucătorii săi după victoria cu 7-0! "A fost bestial! Mi-a plăcut totul!"

Bianca Dumitru

Publicat 23/11/2022 la 21:41 GMT+2

Spania a reușit în această seară cea mai clară victorie de până acum la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. După succesul cu 7-0 în fața reprezentativei din Costa Rica, Luis Enrique a vorbit despre prestația jucătorilor săi.

Luis Enrique celebra uno de los goles del España-Costa Rica en el Mundial de Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

Spania a debutat cu un succes răsunător în fața selecționatei din Costa Rica, scor 7-0, la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022.
După victoria istorică, Luis Enrique a vorbit despre prestația jucătorilor săi, arătându-se încântat de evoluția ibericilor la debut. Selecționerul a punctat că meciul a fost special pentru echipa sa și că victoria este, prin urmare, foarte importantă.
De asemenea, Enrique a anunțat că spaniolii nu se vor relaxa după succesul cu 7-0, urmând a începe pregătirile pentru duelul cu Germania, despre care a spus că este o echipă care îi poate învinge, mai ales după dezamăgirea de astăzi cu Japonia.
"A fost un meci foarte special pentru noi. Am pus un accent deosebit pe debutul cu dreptul în competiție și ne-a ieșit bine. De obicei, ne este greu să debutăm la un turneu, dar ne-am descurcat foarte bine. E o victorie foarte importantă.
Scopul meu nu este acesta (n.r. de a închide gurile criticilor). Treaba mea este să îmi îmbunătățesc echipa și să mă calific mai departe. Restul face parte din scenariu.
Întotdeauna am auzit că ne lipsesc golurile. Încă nu avem un plan clar de a marca, dar avem mulți jucători care înscriu. Laudele ne slăbesc, dar nu o să ne pierdem capul pentru asta, nu o să ne relaxăm.
Mi-a plăcut totul la echipă, ăsta e adevărul. Ideea a fost ca mijlocașii să atingă foarte mult mingea și apoi de acolo și-au făcut simțită prezența jucătorii de calitate pe care îi avem. Și a mai fost și atitudinea defensivă a echipei, care a fost bestială, lăudabilă.
Germania ne poate învinge pentru că este o putere, dar vom ieși pe teren și vom juca la fel. Vor fi și schimbări în formație. Germania ne poate bate, dar dacă o va face, nu va fi din cauză că ne-am relaxat", a declarat Luis Enrique.
Citește și:

SPANIA, CEA MAI CLARĂ VICTORIE DIN ISTORIE LA MONDIAL

Succesul înregistrat în această seară cu Costa Rica a devenit cea mai mare diferență de scor înregistrată vreodată de Spania la vreo ediție de Campionat Mondial, reușind să marcheze de 7 ori în poarta formației din America Centrală.
Au punctat Dani Olmo, Marco Asensio, Ferran Torres cu o dublă, Gavi, Carlos Soler și Alvaro Morata, pentru un meci care a intrat direct în istorie.
Precedentele victorii la scor reușite de spanioli s-au desfășurat la edițiile din 1998 și 1986, când "Furia Roja" s-a distrat cu Bulgaria (6-1, în faza grupelor), respectiv 5-1 cu Danemarca (optimile de finală).
Totodată, principala caracteristică a jocului spaniolilor, posesia, a fost astăzi la cel mai bun nivel din 1966 până în prezent în cadrul Campionatelor Mondiale, de 81,3%. Raportul paselor este, de asemenea, unul care explică perfect dominația autoritară a ibericilor în fața costaricanilor.
Pentru Spania urmează duminică seară, de la ora 21:00, duelul cu Germania, cel mai dificil adversar din grupa E.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo