Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pentru istorie! Maroc, pentru prima dată în sferturile Cupei Mondiale. Ce a făcut la edițiile precedente

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/12/2022 la 21:13 GMT+2

Maroc a reușit o surpriză uriașă în optimile de finală ale Cupei Mondiale, impunându-se cu 3-0 la loviturile de departajare în fața Spaniei, obținând astfel biletele pentru sferturi. Eroul învingătorilor a fost portarul Bono, care a făcut minuni și a parat două penalty-uri în fața ibericilor.

L'immense joie du Maroc qualifié pour les quarts de finale

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
După ce până astăzi nu se înregistraseră surprize în faza optimilor de finală de la Campionatul Mondial din Qatar, a venit rândul Marocului să se califice în sferturi, trimițând-o acasă pe favorita Spania, echipă eliminată la loviturile de departajare.
După 0-0 la capătul a 120 de minute de joc, la penalty-uri, portarul Bono a făcut minuni între buturi, menținând poarta intactă în fața ibericilor, care nu au reușit să marcheze niciodată.
Maroc a câștigat 3-0 și a obținut astfel biletele pentru sferturile competiției, fază în care ajunge în premieră. Cea mai mare performanță reușită până acum a fost o optime, în 1986, atunci când a fost eliminată de Germania.
CITEȘTE ȘI:

Maroc este în premieră în sferturile Campionatului Mondial

Marocanii, neînvinși până acum la Campionatul Mondial din Qatar, au reușit să treacă de faza grupelor, izbândă pe care au bifat-o ultima dată în urmă cu 36 de ani, în 1986.
Odată cu rezultatul înregistrat la meciul cu Spania, Marocul intră direct în istorie, fiind doar a patra echipă dintr-o țară africană care ajunge în sferturile turneului final, după Camerun în 1990, Senegal în 2002 și Ghana în 2010.
Tot după această victorie și calificare, selecționerul Marocului, Walid Regragui, a devenit primul selecționer african din istorie care ajunge în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Ce a făcut Marocul la precedentele ediții de Mondial

Marocul a ajuns în premieră în faza sferturilor de finală ale Campionatului Mondial, unde nu a mai fost niciodată în istoria turneului.
La precedenta ediție, în Rusia, în 2018, nu a trecut de grupe, terminând pe poziția a 27-a în ierarhia mondială.
În intervalul 2002-2014, la patru turnee finale consecutive, Marocul nu s-a calificat, în timp ce la edițiile din 1994 și 1998 nu a avansat de faza grupelor.
Cel mai bun rezultat a fost bifat în 1986, la Mondialul care a avut loc în Mexic, atunci când a ajuns în optimi, fiind eliminată de Germania, pentru ca mai apoi să termine pe poziția a 11-a ediția.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo