Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Spania a anunțat cine va fi noul selecționer după despărțirea de Luis Enrique

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/12/2022 la 16:17 GMT+2

Luis Enrique s-a despărţit de naţionala Spaniei, după ce "Furia Roja" nu a reuşit să treacă de Maroc în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Înlocuitorul său pe banca ibericilor este Luis de la Fuente, potrivit anunțului făcut în urmă cu scurt timp de Federația de Fotbal din Spania.

TOPSHOT - Spain's forward #11 Ferran Torres celebrates with his teammates after scores his team's third goal from the penalty spot during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Spain and Costa Rica at the Al-Thumama Stadium in Doha on Nov

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Luis Enrique a încheiat colaborarea cu naționala Spaniei, după ratarea obiectivului de la Cupa Mondială, echipa fiind eliminată în faza optimilor de finală de Maroc, la loviturile de departajare.
În acest sens, Federaţia şi Luis Enrique au decis să meargă pe drumuri separate, RFEF făcând în cursul zilei de astăzi anunțul potrivit căruia Enrique nu va mai fi selecționer.
La scurt timp după ce au anunțat încetarea colaborării cu Luis Enrique, ibericii au transmis că l-au pus în funcție pe noul selecționer. Alesul este Luis de la Fuente, tehnician de 61 de ani, care până acum a antrenat selecționata de tineret a Spaniei, echipă pe care naționala U21 a României o va întâlni la Campionatul European de anul viitor.
CITEȘTE ȘI:

Luis de la Fuente, noul selecționer al Spaniei

După ce au anunțat întreruperea raporturilor contractuale cu fostul selecționer, Luis Enrique, oficialii Spaniei au transmis că frâiele echipei vor fi preluate de Luis de la Fuente, care va ocupa funcția de selecționer a primei reprezentative, după ce până acum s-a aflat pe banca naționalei sub 21 de ani.
Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Federației de Fotbal din Spania.
"Federația de Fotbal din Spania l-a ales pe Luis de la Fuente ca nou selecționer.
Directorul sportiv, Jose Molina, a înaintat un raport către președintele Luis Rubiales, în cadrul căruia l-a recomandat pe antrenorul care o pregătea până acum pe Spania U21.
(...) Noul antrenor își va face debutul în martie, în preliminariile EURO 2024, iar primele meciuri conduse vor fi cele cu Norvegia și Scoția.
Odată ce numirea lui va fi ratificată de către comitetul executiv, Luis de la Fuente va fi prezentat luni, pe 12 decembrie" , se arată în comunicatul transmis de iberici.

Cine este Luis de la Fuente, noul selecționer al "Furiei Roja"

Luis de la Fuente preia prima echipă a Spaniei din postura de selecționer al Naționalei U21. Acesta și-a început cariera de antrenor la a doua echipă a celor de la Athletic Bilbao, la timona căreia a stat vreme de cinci ani, până în 2011.
Din 2013 și până în prezent, acesta a condus selecționatele U18, U19 și U21 ale Spaniei.
De la Fuente a lucrat cu majoritatea jucătorilor care vor forma nucleul Spaniei în viitor, obținând rezultate remarcabile: titlul european la U19 și U21 și argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo