Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pagină neagră în istorie! Spania, niciodată mai jos de atât. Ce bornă a atins după eliminarea de la Campionatul Mondial

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/12/2022 la 21:50 GMT+2

Spania a fost eliminată dramatic de la Cupa Mondială din Qatar, fiind exclusă la loviturile de departajare de Maroc, scor 0-3. Niciun penalty nu au reușit ibericii să transforme, portarul Bono sau bara opunându-se golurilor echipei lui Luis Enrique.

Alvaro Morata of Spain during the World Cup match between Morocco v Spain at the Education City Stadium on December 6, 2022 in Al Rayyan Qatar

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Maroc a reușit o surpriză uriașă în optimile de finală ale Cupei Mondiale, impunându-se cu 3-0 la loviturile de departajare în fața Spaniei, obținând astfel biletele pentru sferturi. Eroul învingătorilor a fost portarul Bono, care a făcut minuni și a parat două penalty-uri în fața ibericilor.
În urma înfrângerii neașteptate, întrucât Spania pornea cu prima șansă din această încleștare, "Furia Roja" a intrat direct în istoria neagră a Cupei Mondiale, atingând o bornă de necrezut.
După 0-0 la capătul a 120 de minute de joc, la penalty-uri, portarul Bono a făcut minuni între buturi, menținând poarta intactă în fața ibericilor, care nu au reușit să marcheze niciodată, șuturile mergând în bară sau fiind parate de goalkeeper-ul advers.
CITEȘTE ȘI:

Spania, mai jos de atât niciodată

Ajunși la punctul cu var, marocanii au fost cei care au deschis scorul, după ce Sabiri l-a păcălit pe Unai Simon, care a ales colțul greșit.
Spania a început cu stângul la loteria penalty-urilor, când Sarabia a lovit bara. Ziyech a făcut 2-0 pentru Maroc, cu un șut sănătos, pe centrul porții. Soler l-a urmat pe colegul său, căci Bono s-a opus execuției sale.
Și Unai Simon a reușit să scoată ulterior, dar Bono nu s-a lăsat nici el mai prejos și a parat și lovitura lui Busquets.
Hakimi a avut în vârful ghetei mingea pe care a scris calificarea în sferturi și a marcat pentru 3-0, ducându-și echipa în următoarea etapă a competiției, eliminând Spania, care pleacă acasă în ciuda faptului că pornea marea favorită a duelului.
Odată cu acest rezultat, Spania scrie o pagină neagră, intrând direct în istoria Cupei Mondiale.
Aceasta este așadar prima echipă din istoria turneului final care a pierdut patru serii de lovituri de departajare și a doua echipă care nu a marcat niciun gol la o serie de lovituri de departajare. Prima fusese Elveția, împotriva Ucrainei, la Campionatul Mondial din 2006.

Maroc, și ea în istorie după victoria cu Spania

Marocanii, neînvinși până acum la Campionatul Mondial din Qatar, au reușit să treacă de faza grupelor, izbândă pe care au bifat-o ultima dată în urmă cu 36 de ani, în 1986.
Odată cu rezultatul înregistrat la meciul cu Spania, Marocul intră direct în istorie, fiind doar a patra echipă dintr-o țară africană care ajunge în sferturile turneului final, după Camerun în 1990, Senegal în 2002 și Ghana în 2010.
Tot după această victorie și calificare, selecționerul Marocului, Walid Regragui, a devenit primul selecționer african din istorie care ajunge în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

REZULTATELE DIN OPTIMILE DE FINALĂ ALE CUPEI MONDIALE

Sâmbătă, 3 decembrie:
  • Olanda - Statele Unite ale Americii, 3-1
  • Argentina - Australia, 2-1
Duminică, 4 decembrie:
  • Franța - Polonia 3-1
  • Anglia - Senegal 3-0
Luni, 5 decembrie:
  • Japonia - Croația, 1-1 (1-3 după lovituri de departajare)
  • Brazilia - Coreea de Sud, 4-1
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, 0-0 (3-0 după lovituri de departajare)
  • Portugalia - Elveția, ora 21:00

CE DUELURI URMEAZĂ ÎN SFERTURI

Vineri, 9 decembrie:
  • Croația - Brazilia, ora 17:00
  • Olanda - Argentina, ora 21:00
Sâmbătă, 10 decembrie:
  • Maroc - Portugalia / Elveția, ora 17:00
  • Anglia - Franța, ora 21:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo