Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Remiză între SUA și Țara Galilor în ultimul duel al zilei la Cupa Mondială din Qatar

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/11/2022 la 23:43 GMT+2

Primul rezultat de egalitate la actuala ediție de Campionat Mondial a venit în ziua a 2-a a fazei grupelor, la capătul duelului dintre Statele Unite ale Americii și Țara Galilor. Gareth Bale a fost din nou decisiv pentru naționala sa, cu toate că evoluează în campionatul american.

Gareth Bale of Wales scores their team's first goal via a penalty during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between USA and Wales at Ahmad Bin Ali Stadium on November 21, 2022 in Doha, Qatar

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Naționalei Statelor Unite ale Americii i-a scăpat printre degete o victorie extrem de importantă în vederea obținerii calificării în optimile Cupei Mondiale din Qatar, pentru că deși a condus în duelul cu principala contracandidată la terminarea grupei pe locul secund, a terminat la egalitate, fiind prima remiză înregistrată la actuala ediție a turneului final.
Selecționerul Gregg Berhalter a trimis în teren cel mai bun prim 11 pe care îl avea la dispoziție, conștientizând importanța pe care o avea partida din această seară. Încă din minutul 9 se putea deschide scorul pe stadionul Ahmad bin Ali din Al Rayyan, însă americanii au ratat o șansă dublă de a lua avans pe tabela de marcaj, după ce Joe Rodon a fost aproape să-și înscrie în proprie poartă, iar în urma respingerii disperate a portarului Hennessey, mingea a ajuns la Joshua Sargent, care a nimerit bara.
Timothy Weah a deschis scorul în minutul 36, la turneul la care tatăl său nu a apucat niciodată să joace în carieră, învingându-l pe portarul galez cu un șut cu exteriorul, după o demarcare de atacant de clasă.
La pauză, americanii au avut avantaj pe tabelă, după ce și-au dominat adversarii din punct de vedere statistic, iar fanii SUA păreau să creadă tot mai mult într-o victorie și într-un pas foarte important către accederea în fazele eliminatorii.
Totuși, în partea secundă s-a văzut o cădere din punct de vedere fizic a americanilor, iar șansa a fost de partea adversarilor, pentru că deși au încercat să străpungă defensiva adversă, n-au reușit să egaleze din acțiune.
Pentru că meciul începuse să fie controlat pe alocuri de galezi, care încercau să revină în meci, Gareth Bale a fost, ca de obicei, protagonistul revenirii naționalei sale, după ce a scos o lovitură de la 11 metri în minutul 81. Tot fotbalistul de la Los Angeles a fost și cel care a executat și l-a învins pe portarul lui Arsenal, Matt Turner, fără nicio speranță pentru american, pentru că șutul a fost unul perfect.
A fost a 41-a reușită a lui Gareth Bale în tricoul echipei naționale a Țării Galilor, fiind cu adevărat eroul ultimilor ani și principalul factor care a dus la performanțele galezilor, printre care și această participare la un turneu final mondial.
Ulterior, la capătul meciului, Bale a fost premiat cu trofeul pentru jucătorul meciului.
Citește și:

Situația grupei B după prima etapă

În urma victoriei bifate de Anglia în fața Iranului cu scorul de 6-2 și a remizei din această seară dintre SUA și Țara Galilor, situația grupei B nu pare deloc tranșată, deși după primele 45 de minute a ultimului duel programat astăzi, americanii erau favoriți să obțină un avantaj uriaș în vederea participării în faza optimilor de finală.
Clasament grupa B:
1. Anglia - 3 puncte
2. SUA - 1 punct
3. Țara Galilor - 1 punct
4. Iran - 0 puncte
În perspectiva în care americanii n-ar trebui să aibă probleme în duelul cu Iran, iar Anglia și-ar arăta din nou valoarea împotriva galezilor, așa cum au făcut-o în toate duelurile directe din acest secol, Anglia e cu un pas și jumătate în optimi, însă pentru Statele Unite ale Americii urmează două dueluri care devin esențiale, pentru că sunt în luptă directă cu adversara de astăzi pentru a putea ieși din grupă.
Pentru naționala Statelor Unite ale Americii urmează vineri duelul cu Anglia, ca apoi, în ultima etapă să înfrunte cea mai bine clasată națională asiatica în clasamentul FIFA, Iran, în timp ce Țara Galilor va spera până în ultima clipă că va putea obține biletele de calificare, pentru că urmează să dea peste Iran și, ulterior, peste formația antrenată de Gareth Southgate.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo