Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sacrificiul lui Aguerd. S-a operat în vară cu speranța de a ajunge la Mondial. Acum este în optimi

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/12/2022 la 18:36 GMT+2

Selecționata Marocului s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, după ce a terminat pe primul loc o grupă cu vicecampioana Croația și cu Belgia, echipă pe care a trimis-o acasă. Cu 7 puncte după două victorii și o remiză, reprezentativa Marocului a avansat în optimi, unde se va duela cu Spania pentru un loc în sferturi.

Nayef Aguerd avec le Maroc au Mondial 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Maroc a fost surpriza plăcută a Grupei F de la Campionatul Mondial. Selecționata a început turneul final cu o remiză fără goluri, scor 0-0, în fața finalistei de la precedenta ediție a Cupei Mondiale, din 2018, Croația. A continuat însă perfect, cu două victorii în fața reprezentativelor din Belgia și Canada, ambele eliminate după faza grupelor.
Maroc, cu 7 puncte, a încheiat chiar prima grupa, iar în optimi își va testa forțele în compania Spaniei, echipă care a terminat pe poziția secundă în Grupa E.
Nayef Aguerd, fundașul central al Marocului, are o poveste emoționantă, care transmite mesajul că dorința de a realiza ceva învinge mereu în fața tuturor dificultăților. Este și cazul său, căci cu nici cinci luni în urmă a suferit o accidentarea gravă, care părea să îi umbrească visul de a participa la Campionatul Mondial din Qatar. Atunci s-a aflat într-o adevărată cumpănă, însă în cele din urmă a luat decizia cea bună, căci grație intervenției chirurgicale și-a putut împlini dorința de a evolua la turneul final, un vis care pentru o perioadă a părut chiar nepalpabil.
CITEȘTE ȘI:

Aguerd și operația care i-a permis să joace la Campionatul Mondial

Nayef Aguerd, fundașul de 26 de ani al celor de la West Ham, a fost lovit de ghinion în vara acestui an, după ce și-a rupt ligamentele gleznei cu mai puțin de jumătate de an înaintea participării la Campionatul Mondial. A decis să se opereze pentru a nu-și periclita șansa de a ajunge în Qatar, fiind sigur că se va recupera complet până la cel dintâi fluier al turneului final.
Maroc a izbutit să se califice în optimi după victoria din ultimul meci, 2-1 cu Canada. Ironia sorții face ca singurul gol al americanilor să fi fost, de fapt, un autogol al fundașului marocan, care a dat câteva emoții echipei sale. Emoții nu a dat decât la meciul de joi, atunci când și-a înscris în proprie poartă, ci și în vara acestui an, când accidentarea suferită părea să îl scoată din calculele convocării la națională.
Nayef Aguerd a revenit însă, iar la Campionatul Mondial din Qatar este unul dintre cei mai buni jucători, om de bază în selecționata Marocului.
Cel mai dificil moment al acestui an, pentru fundașul care evoluează în Premier League, a venit pe 19 iulie, într-un meci amical împotriva celor de la Rangers.
Aguerd și-a rupt ligamentele de la glezna dreaptă, iar șansele de a juca la Campionatul Mondial depindeau de o intervenție chirurgicală. Chiar și așa, în mare, participarea în Qatar părea imposibilă.
"Aveam două opțiuni: fie îmi lăsam corpul să se vindece în timp, fie mă operam și încercam să mă întorc cât mai repede", a declarat acesta, citat de AS.com.
Totul până când a primit un telefon de la James Carlo, unul dintre cei mai buni chirurgi din lume, care l-a convins să ajungă la bisturiu.
Se pare că decizia luată atunci, imediat după accidentare, a fost cea bună. La trei luni distanță, pe 27 octombrie, Nayef Aguerd a revenit pe teren, la echipa de club. Selecționerul Regragui nu avea cum să nu îl includă pe lista de Qatar, așa că iată-l acum, în final de an, fiind titular în naționala Marocului la Campionatul Mondial.
Aguerd este considerat cel mai bun jucător al Marocului în ceea ce privește recuperările și interceptările, potrivit datelor Olocip.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL DIN QATAR 2022 | PROGRAMUL OPTIMILOR DE FINALĂ

Sâmbătă, 3 decembrie:
  • Olanda - SUA, 3-1
  • Argentina - Australia, 2-1
Duminică, 4 decembrie:
  • Franța - Polonia, ora 17:00
  • Anglia - Senegal, ora 21:00
Luni, 5 decembrie:
  • Japonia - Croația, ora 17:00
  • Brazilia - Coreea de Sud, ora 21:00
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, ora 17:00
  • Portugalia - Elveția, ora 21:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo