Conform italienilor de la Tuttosport, Alaba este tot mai aproape de Juventus. Campionii Italiei văd în austriac un înlocuitor excelent pentru Giorgio Chiellini, al cărui contract va expira în vara lui 2021. Oficialii "Bătrânei Doamne" încearcă să-l convingă pe Chiellini să-și amâne retragerea cu un an, dar până acum fundașul nu a luat nicio decizie în acest sens.
În plus, Alaba este un jucător polivalent, care ar putea ajuta echipa lui Andrea Pirlo și în flancul stâng al defensivei sau la mijlocul terenului. Singura problemă a italienilor va fi cea financiară. Clubul piemontez are serioase prebleme cu banii din cauza pandemiei, acesta fiind și motivul pentru care ar vrea să se despartă de Cristiano Ronaldo în vara viitoare, lusitanul având un salariu uriaș.
Pretențiile financiare ale lui Alaba nu vor fi deloc mici. Austriacul este o certă valoare, are doar 28 de ani și în plus ar semna și din postura de jucător liber de contract, ceea ce îi oferă un mare avantaj la masa negocierilor.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32

Alaba, dorit insistent de Liverpool

Presa britanică a scris în ultimele zile că Liverpool este cea mai insistentă formație care "îi dă târcoale" lui Alaba, știut fiind faptul că lotul "cormoranilor" este decimat de accidentări la nivelul fundașilor centrali.
Austriacul a devenit un fotbalist uriaș jucând fundaș stânga, dar ascensiunea fantastică a lui Alphonso Davies l-a determinat pe Hansi Flik să-l mute pe Alaba în centru, acolo unde a dat de asemenea un randament deosebit, astfel că ar fi o variantă excelentă pentru Liverpool în centru apărării.
După toate probabilitățile, Alaba nu va dori să plece de la Bayern înainte de expirarea contractului, ceea ce n-ar fi chiar plăcut în condițiile în care a fost legat timp de 10 ani de clubul bavarez. Alături de Bayern, austriacul a câștigat 17 trofee majore, printre care și 2 triple Campionat-Cupa Germaniei-Champions League.
În afară de Liverpool, și alte forțe ale continentului și-au manifestat interesul pentru Alaba. Presa germană a scris zilele trecute că austriacul și-ar dori să joace la una dintre forțele din La Liga, Barcelona sau Real Madrid. De asemenea PSG sau Manchester City intenționează să îl convingă să li se alăture, iar forța financiară a acestor echipe ar putea cântări enorm.
Având atâtea oferte, fundașul austriac are de unde alege, iar viitoarea sa destinație va depinde și de aspectul financiar, dar și de dorința jucătorului, cu privire la postul pe care vrea să joace cu precădere în continuare.
Liga Campionilor UEFA
Îngrijorări la Real Madrid înainte de duelul cu Manchester City! Un titular riscă să rateze meciul
21/04/2022 LA 09:38
Liga
Reacția lui Alaba după zvonurile privind transferul lui Lewandowski în Spania! "Va face ce trebuie"
21/04/2022 LA 06:29