Fostul atacant a vorbit pentru playsport.ro despre persoanele alături de care a ținut legătura, din perioada sa la Dinamo. Mircea Lucescu se numără printre apropiații lui Mateuț, care a povestit o amintire legată de actualul antrenor al lui Dinamo Kiev.
În sezonul în care a câștigat ''Gheata de Aur'', Lucescu Senior nu l-a lăsat pe Mateuț să execute penalty-uri, însă acesta a găsit o portiță de evadare la un meci.
''Am vorbit cu Mircea Lucescu. Ce caracter, ce om! L-am sunat, nu a putut să-mi raspundă, apoi m-a sunat el și și-a cerut scuze că nu a putut să-mi răaspundă. Așa e nea Mircea, un mare om. Eu o să-l venerez toată viața, a însemnat enorm pentru mine, a făcut multe pentru mine!
Fotbal
UEFA a anunțat programul din play-off-ul Conference League! La ce ore vor juca FCSB, Craiova și CFR
ACUM O ORĂ
Mi-a zis că dacă sunt bun și vreau să câștig Gheata de Aur, să o fac pe barba mea. Dar tot l-am pândit și, la un meci la Târgu Mureș, când el nu a fost atent, am luat mingea și am executat. Vai ce supărat a fost, însă eu dădusem gol, ce mai conta!"
Citește și:
Mateuț a vorbit și despre situația lui Dinamo, pe care speră să o revadă într-o formă bună.
"Dinamo e în sufletul meu. Acolo m-am betonat ca fotbalist. La Corvinul Hunedoara m-am format și, apoi, am jucat în Spania și în Italia, unde m-am desăvârșit ca profesionist.
Sper ca Dinamo să reziste, să meargă mai departe, le doresc tot binele din lume. Azi, poate, nu e bine, însă mâine, cine știe, poate Dinamo o să redevină acolo unde a fost pe vremea mea. Nu e imposibil, în fotbal nimic nu e imposibil."

Altercația lui Mateuț cu Desailly

Fostul internațional a povestit o întâmplare inedită, din perioada în care activa în Serie A, pentru Reggiana. Mateuț se afla în duel cu Marcel Desailly, care evolua pentru echipa lui AC Milan, în prezent o formație istorică, iar lucrurile au degenerat.
"El s-a pus cu mine, mă avea în marcaj. Jucam pe „San Siro” și i-am și bătut, cu 1-0. Milan în echipă cu Baresi, Panucci, Gullit. Mi-a dat un umăr, un brânci, așa la intimidare, de m-a aruncat prin gropile alea pe acolo, în scobiturile alea în care erau băncile de rezervă.
Mai târziu, la o fază în care Collina nu a fost atent, i-am tras un pumn în gură de mi-am rupt mâna. Mi-am rupt-o, am venit, după aia, în România și m-am operat.
Am semnul și acum. Mă uit și râd, ăsta e pumnul pe care i l-am dat lui Desailly. Țin minte cum mă înjura Gullit. „Romeno”. Și bagă înjurăturile alea grele în limba italiană."
Citește și:

Mateuț, născut pe 2 august

Jucătorul legendar al lui Dinamo a dezvăluit în cadrul interviului un lucru inedit legat de aniversarea sa. Mateuț nu este născut pe 5 august, ci pe 2 iar motivul este incredibil.
"Sunt născut pe 2 și înregistrat pe 5. Până a ajuns mama cu teleguța, până s-a mai oprit la râu, până l-a anunțat pe tata, care era în pădure, tata era pădurar și a ajuns pe patru. Pe cinci m-au înregistrat și așa a luat-o și Wikipedia."
Dorin Mateuț a fost al treilea jucător care a obținut "Gheata de Aur" din vestiarul lui Dinamo, primii doi fiind Dudu Georgescu și Rodion Cămătaru.
Romanian Liga I
Primul transfer oficial anunțat de FCSB după calificarea în play-off-ul Conference League
ACUM 2 ORE
Liga
Barcelona a dat lovitura! A obținut banii necesari pentru înregistrarea transferurilor verii
ACUM 2 ORE