Specialiștii de la CIES Football Observatory au realizat o primă analiză a sezonului 2021/22. Aceștia au pus sub lupă cele mai tari 5 campionate din Europa, analizând, printre altele, investițiile făcute în transferuri în ultima vreme, experiența fotbaliștilor din loturi sau performanțele din ultimul an ale echipelor.
CIES a stabilit, pe baza datelor obținute, cum ar putea arăta clasamentele din Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 și Bundesliga la finalul acestei stagiuni. Astfel, în urma analizei, specialiștii au ajuns la concluzia că Manchester City ar urma să cucerească din nou titlul în Anglia, fiind urmată în fruntea clasamentului de Manchester United, Liverpool și Chelsea. La polul opus, echipele care ar urma să retrogradeze sunt Newcastle, Watford și Norwich.
În Spania, Real Madrid este favorita CIES la cucerirea titlului, urmând a le depăși pe marile rivale, Atletico Madrid și Barcelona, care vor completa podiumul. În ceea ce privește echipele retrogradate, acestea ar putea fi Elche, Cadiz și Alaves.
Liga
Koeman răsuflă ușurat după Barcelona – Valencia! Fati, Depay și Coutinho au reușit "remontada"
ACUM 5 ORE
Potrivit analizei citate, Inter ar urma să câștige al doilea titlu consecutiv în Italia, milanezii fiind urmați în clasament de Napoli, în timp ce Juventus nu prinde nici măcar top 5, 'Bătrâna Doamnă' fiind surclasată de AC Milan, AS Roma și Atalanta. În partea inferioară a clasamentului din Serie A ar urma să se afle Venezia, Spezia și Salernitana.
În Bundesliga, Bayern Munchen este favorită la a-și continua supremația, podiumul urmând a fi completat de Wolfsburg și Borussia Dortmund, în timp ce, în Ligue 1, PSG ar urma să redevină campioană, surclasându-le pe Olympique Marseille și Olympique Lyon.
În ceea ce privește echipele retrogradate din primile ligi ale Germaniei și Franței, acestea ar urma să fie Augsburg, Bochum și Greuther Furth, respectiv Brest, St. Etienne și Troyes.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223716.png
Serie A
Juventus i-a produs a treia înfrângere lui Mourinho în Serie A! 4 succese pentru bianconeri
ACUM 5 ORE
Premier League
Gareth Bale s-ar putea întoarce în Premier League în 2022! Ce condiție a pus clubul care îl vrea
ACUM 5 ORE