Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacție extrem de dură cu privire la situația în care a ajuns Ajax! "O echipă de rahat, cu jucători de rahat"

Bianca Dumitru

Actualizat 24/10/2023 la 08:55 GMT+3

Ajax Amsterdam trece printr-o perioadă dramatică, fiind pe locul 17 în clasamentul din campionatul Olandei după primele 7 etape. Rafael Van der Vaart a analizat situația în care se află fosta sa echipă, având o reacție extrem de dură.

Kenneth Taylor of Ajax is disappointed about the loss during the Dutch Eredivisie match between Ajax Amsterdam and AZ Alkmaar at the Johan Cruijff ArenA on October 8, 2023 in Amsterdam, the Netherlands.

Credit imagine: Getty Images

Ajax a suferit în week-end a patra înfrângere din 7 meciuri disputate în Eredivisie, cedând pe terenul lui Utrecht, scor 4-3, și a ajuns pe loc retrogradabil.
Cea mai titrată echipă din Olanda, care are 36 de trofee în palmares, are doar 5 puncte și este penultima în clasamentul din campionat, fiind la 22 de puncte de liderul PSV.
Situația dramatică în care se află cei de la Ajax a fost comentată pe scurt de Rafael Van der Vaart, în cadrul unei emisiuni de la o televiziune olandeză.
Fostul fotbalist al clubului de pe Johan Cruijff Arena a avut o reacție dură, precizând că echipa ar fi trebuit să se lupte pentru titlu în condițiile în care a fost investită o sumă uriașă în transferuri.
"Spun ce văd și este o echipă de rahat, cu jucători de rahat! Cu 115 milioane de euro investite în transferuri trebuie să fii campion. Sunt jucători care nu pot continua pe teren", a declarat Van der Vaart, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

AJAX L-A DEMIS PE ANTRENORUL MAURICE STEIJN

Rezultatul din weekend a tras un semnal de alarmă în rândul șefilor echipei, care au decis în cursul zilei de luni să îl demită pe antrenorul principal al formației, Maurice Steijn, după ce echipa a ajuns de nerecunoscut.
În urma deciziei luate de club, care a încheiat orice raport contractual cu Stejin, Ajax va fi pregătiră în continuare de Hedwiges Maduro, cel care va asigura interimatul.
"Ajax și Maurice Steijn se vor despărți cu efect imediat. Conducerea clubului și Steijn au convenit ca antrenorul să se retragă din funcție", au transmis oficialii lui Ajax, pe contul de Twitter al echipei.
Steijn s-a transferat în această vară de la Sparta Rotterdam la Ajax și a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2026, însă totul s-a terminat mult mai repede, având în vedere rezultatele slabe înregistrate de echipa sa. Tehnicianul a analizat situația:
"În această dimineață, am stat de vorbă cu consiliul de administrație și am continuat discuțiile mai târziu în această după-amiază. Am ajuns la concluzia că acest lucru este ceea ce este cel mai bine pentru Ajax, deși regret despărțirea.
Toți cei care mă cunosc știu că am făcut totul pentru a readuce Ajax unde îi este locul acestui club, dar nu am reușit să fac acest lucru. Vreau să le mulțumesc suporterilor și oamenilor cu care am lucrat aici și sper că Ajax își va găsi din nou drumul spre vârf, în curând", a spus antrenorul.
Pentru Ajax urmează joi seară deplasarea la Brighton, pentru meciul din a treia etapă a grupelor Europa League. Apoi, în weekend, Ajax se va deplasa pe terenul celor de la PSV, în campionat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo