Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în minutul 42 al meciului dintre Danemarca și Finlanda, din prima etapă a grupelor Euro 2020, sub privirile înfricoșate ale coechipierilor care nu au putut decât să privească neputincioși cum colegul lor este resuscitat de către medici. Din fericire, mijlocașul în vârstă de 29 de ani este în afara oricărui pericol, fiind stabilizat de către medicii care i-au implantat ulterior un defibrilator cardiac.
Imediat după ce a fost externat din spital, Eriksen a mers în cantonament să-și viziteze coechiperii și să le mulțumească pentru că i-au fost alături în cele mai dure momente din viața sa.
Acum, după calificarea în optimile Euro 2020, portarul Danemarcei a vorbit pentru BBC despre impactul pe care vizita lui Eriksen l-a avut în rândul fotbaliștilor din naționala lui Hjulmand.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
"A fost minunat să îl vedem. Asta i-a ajutat pe mulți dintre băieți. Doar pentru că l-au văzut, și-au scos din minte ultima imagine cu el întins pe gazon. Faptul că l-am văzut și că este în regulă a fost foarte important", a declarat Kasper Schmeichel.

Omagiu emoționant în meciul cu Rusia

Danezii i-au adus un omagiu lui Eriksen în ultima partidă din grupele Euro 2020. Selecționerul Kasper Hjulmand a purtat pentru prima dată în viața lui o brățară de argint prin care l-a simțit pe decarul Danemarcei aproape.
În plus, fiecare coechipier al lui Eriksen care a marcat împotriva Rusiei a arătat spre camerele de filmat numărul 10, dedicându-și golurile colegului lor, iar prințul Christian, aflat în tribunele arenei Parken din Copenhaga, a fost văzut purtând un tricou cu numărul 10, în timp ce se bucura pentru golurile înscrise de jucătorii lui Hjulmand.

Programul optimilor Euro 2020

Sâmbătă, 26 iunie:
  • Țara Galilor - Danemarca (19:00, Johan Cruyff Arena, Amsterdam)
  • Italia - Austria (22:00, Wembley, Londra)
Duminică, 27 iunie:
  • Olanda - Cehia (19:00, Puskas Arena, Budapesta)
  • Belgia - Portugalia (22:00, La Cartuja Stadium, Sevilla)
Luni, 28 iunie:
  • Croația - Spania (19:00, Parken Stadium, Copenhaga)
  • Franța - Elveția (22:00, Arena Națională, București)
Marți, 29 iunie:
  • Anglia - Germania (19:00, Wembley, Londra)
  • Suedia - Ucraina (22:00, Hampden Park, Glasgow)
Serie A
Christian Eriksen, la un pas de plecarea de la Inter! Unde vrea să joace după infarctul suferit
10/08/2021 LA 15:57
Serie A
Eriksen se întoarce în Italia! Ce urmează pentru fotbalistul care a suferit un infarct la Euro 2020
29/07/2021 LA 06:34