Naționala "celor trei lei" a dezamăgit aseară, cu Scoția, reușind doar un egal, 0-0. Văzută de specialiști printre principalele candidate la trofeu, Anglia a fost o umbră. Dincolo de jocul cu pase lungi, care le-a convenit de minune lui Robertson&Co, Southgate a fost lipsit de reacție pe bancă. A operat doar două schimbări, deși prima reprezentativă a Albionului a etalat un fotbal de slabă calitate, șutând o singură dată pe poartă. Selecționerul s-a încăpățânat să evolueze până la final cu Sterling, rezervă la City după un sezon de coșmar pentru el. Asta în condițiile în care pe bancă se afla Jadon Sancho, fotbalistul care în stagiunea trecută a creat cele mai multe ocazii în top 5 campionate din Europa.

Anglia e pe locul doi, poziție care îi va aduce un adversar mai ușor în optimi

În cele din urmă, rezultatul nu e unul rău dintr-un anumit punct de vedere, deși dacă ne raportăm strict la prestația de aseară e imposibil să îi vedem pe Kane&Co ducând trofeul "acasă". Astfel, Anglia e pe doi după două etape și dacă va obține o remiză și în ultima rundă, cu Cehia, liderul grupei, va termina pe locul secund. Acest lucru o va avantaja, în contextul în care câștigătoarea grupei va avea meci în optimi cu Portugalia, Germania sau Franța (locul secund din "grupa morții").
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
23/01/2022 LA 11:14
Locul doi i-ar asigura Angliei o optime cu locul doi din Grupa E (Spania, Polonia, Suedia sau Slovacia). Furia Roja a remizat cu Suedia, în prima etapă, dar cu două victorii (azi - contra Poloniei și cu Slovacia) ar trebui să câștige grupa. Ca atare, cel puțin pe hârtie, Anglia ar putea să aibă un meci mai ușor în optimi, dacă termină pe locul secund grupa din care face parte.
Câștigarea grupei i-ar oferi, totuși, Angliei și un avantaj: ar juca în optimi și în sferturi pe Wembley. Cu siguranță că Southgate nu s-a gândit până acum la altceva decât la meciuri cât mai bune contra Croației și Scoției, dar acum pare că e nevoie să își facă anumite calcule: va prefera să evolueze la siguranță contra Cehiei, pentru a evita un adversar puternic în optimi sau va dori victoria și un nou meci pe Wembley în faza eliminatorie?
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16