Naționala "celor trei lei" a dezamăgit aseară, cu Scoția, reușind doar un egal, 0-0. Văzută de specialiști printre principalele candidate la trofeu, Anglia a fost o umbră. Dincolo de jocul cu pase lungi, care le-a convenit de minune lui Robertson&Co, Southgate a fost lipsit de reacție pe bancă. A operat doar două schimbări, deși prima reprezentativă a Albionului a etalat un fotbal de slabă calitate, șutând o singură dată pe poartă. Selecționerul s-a încăpățânat să evolueze până la final cu Sterling, rezervă la City după un sezon de coșmar pentru el. Asta în condițiile în care pe bancă se afla Jadon Sancho, fotbalistul care în stagiunea trecută a creat cele mai multe ocazii în top 5 campionate din Europa.

Anglia e pe locul doi, poziție care îi va aduce un adversar mai ușor în optimi

În cele din urmă, rezultatul nu e unul rău dintr-un anumit punct de vedere, deși dacă ne raportăm strict la prestația de aseară e imposibil să îi vedem pe Kane&Co ducând trofeul "acasă". Astfel, Anglia e pe doi după două etape și dacă va obține o remiză și în ultima rundă, cu Cehia, liderul grupei, va termina pe locul secund. Acest lucru o va avantaja, în contextul în care câștigătoarea grupei va avea meci în optimi cu Portugalia, Germania sau Franța (locul secund din "grupa morții").
Premier League
Lukaku, implicat în lupta împotriva rasismului! "Nu o fac doar pentru mine!" Ce plan are fotbalistul
ACUM 7 ORE
Locul doi i-ar asigura Angliei o optime cu locul doi din Grupa E (Spania, Polonia, Suedia sau Slovacia). Furia Roja a remizat cu Suedia, în prima etapă, dar cu două victorii (azi - contra Poloniei și cu Slovacia) ar trebui să câștige grupa. Ca atare, cel puțin pe hârtie, Anglia ar putea să aibă un meci mai ușor în optimi, dacă termină pe locul secund grupa din care face parte.
Câștigarea grupei i-ar oferi, totuși, Angliei și un avantaj: ar juca în optimi și în sferturi pe Wembley. Cu siguranță că Southgate nu s-a gândit până acum la altceva decât la meciuri cât mai bune contra Croației și Scoției, dar acum pare că e nevoie să își facă anumite calcule: va prefera să evolueze la siguranță contra Cehiei, pentru a evita un adversar puternic în optimi sau va dori victoria și un nou meci pe Wembley în faza eliminatorie?
Premier League
United face din Pogba al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria Premier League
21/09/2021 LA 05:13
Premier League
Manchester City nu a renunțat de tot la Harry Kane! Ce plan ar avea oficialii de pe Etihad
18/09/2021 LA 10:36