Prima fază eliminatorie de la Euro 2020 a avut de toate. 3 foste campioane ale Europei vor vedea de acasă sferturile de finală, iar eliminarea Franței pe Arena Națională de la București, este un adevărat șoc. Germania și-a continuat căderea sub conducerea lui Low, iar Portugalia a demonstrat că are jucători mai buni decât la Euro 2016, dar nu are o echipă.
Iată cele 11 elemente distinctive pe care le-am remarcat după faza optimilor de la acest turneu final atipic:
1. Oboseala din marile campionate și-a spus cuvântul în partidele eliminatorii! Mbappe, Cristiano Ronaldo, Modric, Pogba, Thomas Muller, Benzema sau Wjinaldum au fost eliminați încă din optimi.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08
2. Așa numită "Grupă a Morții" a fost pulverizată în optimile de finală. Rând pe rând, Portugalia, Franța și Germania au părăsit prematur turneul final.
3. Mbappe este marea dezamăgire de la Euro 2020. Văzut ca un favorit la titlul de golgheter și un candidat serios la postura de MVP, superstarul francez a clacat în momentul decisiv. Mbappe a revenit acasă fără gol marcat și cu un penalty decisiv ratat în fața Elveției.
4. Belgia și Anglia sunt marile favorite, la începutul competiției, care continuă lupta pentru trofeu. Begienii au fost mai pragmatici decât Portugalia și au eliminat încă din optimi campioana Europeană din 2016.
5. Luni, 28 iunie 2021 a intrat în istorie, iar Bucureștiul va face parte definitiv din aceasta. Pentru prima dată la un Euro s-au dat 14 goluri în aceeași zi cu două meciuri la un turneu final.
6. Italia a demonstrat că poate să câștige și urât la acest Euro. Mancini va da un test uriaș în sferturi în fața Belgiei, la Munchen.
7. Harry Kane nu este Mbappe, iar Anglia este în sferturi după un succes istoric cu Germania. Kane a marcat în victoria cu 2-0 de pe Wembley, prima împotriva nemților la un turneu final după succesul din finala Cupei Mondiale din 1966.
8. Criticat dur după primele 2 meciuri de la acest Euro 2020, Morata a fost eroul Spaniei și Luis Enrique visează frumos cu o echipă care nu mai seamănă deloc cu cea care a luat 2 titluri la Euro.
9. Ce poveste frumoasă este Danemarca! Fără punct după primele 2 partide li lipsită de aportul căpitanului Eriksen, echipa lui Hjulmand a demolat Rusia și Țara Galilor. Rămâne întrebarea dacă danezii pot trece și de Cehia, o echipă care a demonstrat carater la acest Euro.
10. Debutantul Artem Dovbyk este erou în Ucraina! Golul său din minutul 121 al disputei cu Suedia a însemnat calificarea în premieră în sferturile de finală al unui Campionat European.
11. S-a încheiat o eră în fotbalul german. Joachim Low pleacă după 15 ani de la națională cu capul în pământ, pentru că ultima impresie contează. Campion mondial în 2014, Low nu mai reușit în ultimele 2 turnee finale să facă nimic. Eliminată încă din grupe la ultimul mondial, Germania a fost trimisă acasă de o echipă a Angliei care nu a strălucit nici ea la Euro 2020.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
Ligue 1
Încă un indiciu că Mbappe va pleca la Real! PSG a pus ochii pe 3 fotbaliști care să-i ia locul
15/05/2022 LA 17:27