Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Bonus istoric pentru jucătorii Germaniei în cazul unei victorii în finala Euro 2020! Cât ar putea încasa

Bianca Dumitru

Actualizat 11/06/2021 la 14:09 GMT+3

Germania este una dintre cele 24 de echipe naționale care luptă pentru trofeul Euro 2020. În cazul în care se vor impune în finala Campionatului European, jucătorii lui Joachim Low vor încasa un bonus uriaș, de 400.000 de euro fiecare.

imo Werner of Germany celebrates after scoring his team's sixth goal with teammates during the international friendly match between Germany and Latvia at Merkur Spiel-Arena on June 7, 2021 in Duesseldorf, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Germania este considerată de specialiști a cincea favorită la cucerirea trofeului în acest an. Fotbaliștii nemți sunt, însă, motivați să câștige printr-un bonus uriaș pe care Federația îl oferă în cazul în care aceștia se impun în ultimul act al competiției.
Potrivit directorului general al Federației Germane de Fotbal, Oliver Bierhoff, fiecare jucător din naționala lui Joachim Low va încasa câte 400.000 de euro dacă echipa va deveni campioană europeană. Acesta ar fi cel mai mare bonus câștigat vreodată de germani, în total Federația având nevoie de peste 10 milioane de euro pentru recompensarea întregului lot.
"Da, este o sumă mare. Dar mi-ar plăcea să le-o pot plăti jucătorilor noștri când se va termina Euro 2020", a declarat Bierhoff, la conferința de presă.
Bonusul promis pentru victoria din finala Euro 2020 este cu 100.000 de euro mai mare decât cel pe care nemții l-ar fi încasat în 2016 dacă ar fi cucerit trofeul și cu 50.000 de euro mai mare decât cel pentru Campionatul Mondial din 2018.

Ce a spus Low înainte de startul Euro 2020

Selecționerul Joachim Low a prefaţat Campionatul European şi este de părere că Franţa este naţionala care se adaptează cel mai bine în funcţie de adversar, fiind extrem de bine organizată. Franţa și Germania se vor înfrunta pe 15 iunie, acesta urmând a fi debutul celor două echipe la această ediţie a Euro. Cele două naţionale se află în grupa F, alături de Portugalia şi Ungaria.
Antrenorul a declarat că este pregătit, dar în acelaşi timp precaut înainte de disputa cu Franţa de pe 15 iunie: "Cunoaştem foarte bine Franţa. Se adaptează cel mai bine în funcţie de adversar, sunt cei mai buni la capitolul acesta, sunt flexibili. Au jucători de o valoare individuală uimitoare şi este greu de anticipat echipa pe care o vor folosi."
Totodată, Low şi-a exprimat încrederea că jucătorii săi vor face tot ce este necesar pentru a avea un turneu de succes: "Energia şi determinarea pe care o văd la jucători mă fac să mă simt excelent. Ei sunt foarte ambiţioşi şi vor să obţină rezultate bune. Există o dinamică bună în echipă."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo