Germania este considerată de specialiști a cincea favorită la cucerirea trofeului în acest an. Fotbaliștii nemți sunt, însă, motivați să câștige printr-un bonus uriaș pe care Federația îl oferă în cazul în care aceștia se impun în ultimul act al competiției.
Potrivit directorului general al Federației Germane de Fotbal, Oliver Bierhoff, fiecare jucător din naționala lui Joachim Low va încasa câte 400.000 de euro dacă echipa va deveni campioană europeană. Acesta ar fi cel mai mare bonus câștigat vreodată de germani, în total Federația având nevoie de peste 10 milioane de euro pentru recompensarea întregului lot.
"Da, este o sumă mare. Dar mi-ar plăcea să le-o pot plăti jucătorilor noștri când se va termina Euro 2020", a declarat Bierhoff, la conferința de presă.
Euro 2020
Euro 2020 LIVE BLOG: Spania, un nou pas greșit. Germania a produs meciul zilei
ACUM 20 ORE
Bonusul promis pentru victoria din finala Euro 2020 este cu 100.000 de euro mai mare decât cel pe care nemții l-ar fi încasat în 2016 dacă ar fi cucerit trofeul și cu 50.000 de euro mai mare decât cel pentru Campionatul Mondial din 2018.

Ce a spus Low înainte de startul Euro 2020

Selecționerul Joachim Low a prefaţat Campionatul European şi este de părere că Franţa este naţionala care se adaptează cel mai bine în funcţie de adversar, fiind extrem de bine organizată. Franţa și Germania se vor înfrunta pe 15 iunie, acesta urmând a fi debutul celor două echipe la această ediţie a Euro. Cele două naţionale se află în grupa F, alături de Portugalia şi Ungaria.
Antrenorul a declarat că este pregătit, dar în acelaşi timp precaut înainte de disputa cu Franţa de pe 15 iunie: "Cunoaştem foarte bine Franţa. Se adaptează cel mai bine în funcţie de adversar, sunt cei mai buni la capitolul acesta, sunt flexibili. Au jucători de o valoare individuală uimitoare şi este greu de anticipat echipa pe care o vor folosi."
Totodată, Low şi-a exprimat încrederea că jucătorii săi vor face tot ce este necesar pentru a avea un turneu de succes: "Energia şi determinarea pe care o văd la jucători mă fac să mă simt excelent. Ei sunt foarte ambiţioşi şi vor să obţină rezultate bune. Există o dinamică bună în echipă."
Euro 2020
"Lucrul ăsta e mai important decât Ronaldo!" Ce spune Bruno Fernandes înaintea duelului cu Germania
17/06/2021 LA 13:43
Euro 2020
EURO 2020 | Franța câștigă duelul ultimelor două campioane mondiale! CR7 bate recorduri!
15/06/2021 LA 05:33