Germania este considerată de specialiști a cincea favorită la cucerirea trofeului în acest an. Fotbaliștii nemți sunt, însă, motivați să câștige printr-un bonus uriaș pe care Federația îl oferă în cazul în care aceștia se impun în ultimul act al competiției.
Potrivit directorului general al Federației Germane de Fotbal, Oliver Bierhoff, fiecare jucător din naționala lui Joachim Low va încasa câte 400.000 de euro dacă echipa va deveni campioană europeană. Acesta ar fi cel mai mare bonus câștigat vreodată de germani, în total Federația având nevoie de peste 10 milioane de euro pentru recompensarea întregului lot.
"Da, este o sumă mare. Dar mi-ar plăcea să le-o pot plăti jucătorilor noștri când se va termina Euro 2020", a declarat Bierhoff, la conferința de presă.
Cupa Mondială FIFA
FIFA face schimbări în formatul Cupei Mondiale din 2026! Anunțul lui Arsene Wenger
IERI LA 15:14
Bonusul promis pentru victoria din finala Euro 2020 este cu 100.000 de euro mai mare decât cel pe care nemții l-ar fi încasat în 2016 dacă ar fi cucerit trofeul și cu 50.000 de euro mai mare decât cel pentru Campionatul Mondial din 2018.

Ce a spus Low înainte de startul Euro 2020

Selecționerul Joachim Low a prefaţat Campionatul European şi este de părere că Franţa este naţionala care se adaptează cel mai bine în funcţie de adversar, fiind extrem de bine organizată. Franţa și Germania se vor înfrunta pe 15 iunie, acesta urmând a fi debutul celor două echipe la această ediţie a Euro. Cele două naţionale se află în grupa F, alături de Portugalia şi Ungaria.
Antrenorul a declarat că este pregătit, dar în acelaşi timp precaut înainte de disputa cu Franţa de pe 15 iunie: "Cunoaştem foarte bine Franţa. Se adaptează cel mai bine în funcţie de adversar, sunt cei mai buni la capitolul acesta, sunt flexibili. Au jucători de o valoare individuală uimitoare şi este greu de anticipat echipa pe care o vor folosi."
Totodată, Low şi-a exprimat încrederea că jucătorii săi vor face tot ce este necesar pentru a avea un turneu de succes: "Energia şi determinarea pe care o văd la jucători mă fac să mă simt excelent. Ei sunt foarte ambiţioşi şi vor să obţină rezultate bune. Există o dinamică bună în echipă."
Cupa Mondială FIFA
Cifre uluitoare la Mondialul din Qatar! Spania – Germania a atras un număr record de telespectatori
03/12/2022 LA 11:19
Cupa Mondială FIFA
Germania, ironizată în direct la televiziunea qatareză, după eliminarea de la Campionatul Mondial
02/12/2022 LA 10:07