Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București

Ion Alexandru

Publicat 25/04/2020 la 11:20 GMT+3

Federația Română de Fotbal a fost absolvită de orice vină după o anchetă a UEFA. Suedezii spun că jucătorii lor, Alexander Isak și Robin Quison au fost agresați rasial pe Arena Națională la meciul din preliminariile pentru EURO 2020.

Alexander Isak

Credit imagine: Getty Images

Federația Română de Fotbal a fost absolvită de orice vină după o anchetă a UEFA. Suedezii spun că jucătorii lor, Alexander Isak și Robin Quison au fost agresați rasial pe Arena Națională la meciul din preliminariile pentru EURO 2020.
Federația de Stockholm susține că am scăpat de orice pedeapsă pentru că au fost vicii de procedură și ei nu au fost citați în calitate de martori.
Federatia noastra a cerut UEFA sa modifice regulamentul dupa ce Romania a fost declarata nevinovata in pofida comportamentului rasist la adresa jucatorilor nationalei Suediei. Federatia noastra nu a fost parte din acest caz si vrem sa schimbam asta. Rasismul este o problema evidenta in fotbalul international. Cand oamenii sunt victimele rasismului, trebuie sa actionam in consecinta. Din acest motiv, am fost surprinsi de decizia UEFA. Aceasta regula trebuie schimbata urgent - Federația Suedeză pentru publicația Fotbollskanalen

Presa din strănătate a fost de partea suedezilor, chiar dacă nu au existat probe

"Abuz rasist la adresa lui Isak în România - Suedia. Bucuria calificării Suediei la Euro 2020 a fost stricată de abuzul rasist la adresa atacantului, în momentul în care a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Marcus Berg." notează Euronews.
picture

Alexander Isak

Credit imagine: Getty Images

"Alexander Isak, ținta atacurilor rasiste ale fanilor români. Isak a intrat pe teren în minutul 78 al victoriei Suediei cu 2-0, iar meciul a fost oprit apoi aproximativ două minute, după ce atacantul de 20 de ani s-a plâns din cauza insulteror rasiste", notează Sky Sports.
"Isak a fost huiduit la fiecare atingere a balonului de fanii gazdelor şi, în ciuda abuzului, nu a ripostat, continuând să joace cu curaj" au scris englezii de la The Sun.
Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 direct din preliminarii, după ce a fost învinsă de Suedia cu 2-0, pe Arena Naţională din Bucureşti.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo