Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR, aproape de calificarea în primăvara europeană! Toate calculele sunt în favoarea clujenilor

Cristian Mihală

Actualizat 07/11/2019 la 22:12 GMT+2

CFR Cluj a obținut o victorie importantă în confruntarea cu Rennes, scor 1-0. Cum în celălalt meci al grupei, Lazio a pierdut pe teren propriu cu Celtic, scor 1-2, campioana României are șanse importante să se califice în primăvara Europa League. Clujenii au nevoie de un singur punct, în ultimele două meciuri, pentru a fi matematic calificați în fazele eliminatorii ale competiției.

Rennes CFR

Credit imagine: Eurosport

Niciodată în grupele unei competiții europene, CFR nu a avut două victorii în primele trei meciuri. Ca atare, înainte de partida cu Rennes, clujenii aveau un moral excelent. Totuși, exprimarea din teren nu a mai fost de această dată la fel de convingătoare, de vină poate și cele 29 meciuri jucate deja în acest sezon. Nicio altă echipă din Europa nu a avut mai multe meciuri oficiale în acest sezon decât formația din Gruia.
Dan Petrescu a părut să pregătească disputa cu francezii cu un obiectiv clar, să nu primească gol. Și i-a ieșit, ba mai mult: Rondon a punctat pe final pentru un succes istoric, care nu părea la îndemână, judecând după cum s-a jucat partida, cu Arlauskis cel mai bun de pe teren. În plus, rezultatul din cealaltă grupă a venit în sprijinul CFR-ului: Lazio a pierdut cu Celtic în prelungiri, iar scoțienii s-au calificat matematic.
"Chiar dacă învingem, dacă și Lazio o să o bată pe Celtic, ne va aștepta o misiune foarte grea", spunea Dan Petrescu înainte de meciul cu Rennes. Din fericire pentru ardeleni, rezultatul din cealaltă partidă înseamnă o veste excelentă pentru clujeni.

Remiză în Lazio - CFR = calificare. Un punct = calificare

Un egal pe Olimpico, stadionul unde CFR a reușit una dintre cele mai mari victorii din istorie, îi va fi suficient formației clujene pentru a fi sigură de calificarea în primăvara europeană.
Și dacă va pierde, formația din Gruia va păstra șanse mari de calificare. Va avea nevoie de un egal contra lui Celtic, echipă pe care a eliminat-o din preliminariile Champions League, și care va veni în vizită la Cluj.
Și dacă va pierde în ambele meciuri rămase de disputat din grupa E, CFR se poate califica, condiția fiind ca Lazio să nu învingă pe terenul lui Rennes.

Clasamentul în grupa CFR-ului

grupa cfr

Au mai rămas de jucat din grupa CFR-ului

28 noiembrie - ora 22:00
  • Lazio - CFR
  • Celtic - Rennes
12 decembrie - ora 19:55
  • CFR - Celtic
  • Rennes - Lazio
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo