Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj - AS Roma 0-2 LIVETEXT

Nicu Savin

Actualizat 26/11/2020 la 23:55 GMT+2

În această seară se dispută partidele din etapa a 4-a a grupelor Europa League. Multe echipe vor obține deja biletele pentru primăvara europeană, dar vor fi și grupe unde suspansul va fi păstrat până în ultima clipă.

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj - AS Roma 0-2 LIVETEXT

Min 66. GOL ROMA! Veretout a transformat fără probleme penalty-ul după ce Bălgrădean a părut să-l faulteze în careu pe Mkhitaryan.
Min 49. GOL ROMA! Italienii au deschis scorul după autogolul lui Debeljuh.
Min 33. Ocazie Roma! Amadou Diawara a trimis o pasă filtrantă perfectă pentru Mayoral pe partea dreaptă, acesta a scăpat de poziția de offisde însî și-a închis unghiul iar șutul său a fost respins de Bălgrădean.
Min 25. Prima ocazie adevărată a partidei! După o centrare excelentă a lui Camora, Debeljuh a finalizat însă foarte imprecis cu capul. Clujenii joacă însă mult mai bine decât în capitala Italiei, chiar dacă în fața unei echipe a Romei mai degrabă improvizată.
Min 15. Nu avem parte de un meci spectaculos, asta e sigur. Nicio ocazie importantă până acum, un meci extrem de echilibrat, iar niciuna dintre echipe nu pare dispusă să riște până acum.
Min 1. A început meciul de la Cluj!
Echipele de start
CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean - Susic, Manea, Burcă, Camora - Djokovic, Itu, Păun - Rondon, Debeljuh, Pereira
Rezerve: Sandomierski, Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Chipciu, Vojtus, Joca, Carnat
AS Roma (3-4-2-1): Pau Lopez - Spinazzola, Cristante, Juan Jesus - Peres, Villar, Diawara, Calafiori - Pellegrini, C. Perez - Mayoral
Rezerve: Berti, Mirano, Karsdorp, Dzeko, Pedro, Veretout, Ciervo, Milanese, Tripi, Mkhitaryan

Preview

Pentru noi, românii, cel mai așteptat meci al zilei este cel din Gruia, dintre CFR și AS Roma. De asemenea, alte echipe unde evoluează fotbaliști români au meciuri extrem de importante: Milan, Slavia Praga și Glasgow Rangers ar putea face pași importanți spre calificare, în timp ce colonia românească de la Ludogorets joacă mai mult pentru orgoliu în deplasarea de la Londra cu Tottenham.

CFR Cluj-AS Roma | Cu un rezultat bun, ardelenii pot spera la calificare

CFR Cluj va încerca să demonstreze în această seară că dezastrul de pe Olimpico de acum 3 săptămâni a fost doar un accident. Echipa lui Dan Petrescu are în continuare șanse intacte de calificare, iar un rezultat pozitiv cu Roma ar fi mană cerească pentru campiona României.
Problemele de lot ale ardelenilor nu au fost în totalitate rezolvate, Dan Petrescu având în continuare mari bătăi de cap la nivelul fundașilor centrali: Burcă este încă în carantină, iar Cestor și Vinicius nu s-au refăcut după accidentări.
Forma celor 2 echipe este total diferită. După înfrângerea de la Roma, CFR și-a refăcut moralul înainte de întreruperea competițională cu o victorie pe terenul lui FC Arges, dar acesta a fost din nou zdrucinat de eșecul surprinzător pe teren propriu în fața celor de la UTA din urmă cu 4 zile. În schimb, Roma traversează o perioadă excelentă, aflându-se momentan pe poziția a 3-a în Serie A, la 3 puncte în spatele liderului Milan. De altfel, capitolinii nu au nici o înfrângere pe teren în acest sezon, singurul eșec fiind cel de la "masa verde" în fața Veronei.
Indiferent de rezultatul meciului cu romanii, CFR va fi în continuare la mâna ei în ceea ce privește calificarea. Totuși, este foarte important ce se va întâmpla și la meciul de la Sofia, dintre CSKA și Young Boys. Probabil o victorie a bulgarilor ar fi cel mai bun rezultat pentru clujeni, dar nici un rezultat de egalitate nu ar fi deloc rău.

Meciuri tari pentru români în Europa League

Ianis Hagi traversersează o perioadă dificilă la Rangers, oarecum invers proporțională cu echipa scoțiană, care este printre cele mai în formă din Europa în acest moment. Formația lui Gerrard primește acasă vizita celor de la Benfica, ambele echipe având șanse mari să acceadă în primăvară. Benfica și Rangers au remizat spectaculos, scor 3-3, la Lisabona și sunt în fruntea grupei cu câte 7 puncte. Indiferent de rezultatul de astăzi, cele 2 vor rămâne principalele favorite la calificare din Grupa D, din care mai fac parte Lech Poznan și Standard Lige.
Formația lui Nicolae Stanciu, Slavia Praga, poate face un pas decisiv spre 16-imi dacă va obține toate punctele din deplasarea de la Nice. Cehii au câștigat în tur cu 3-2 și un succes în Franța ar echivala cu avansarea în faza următoare, dacă și Bayer Leverkusen va trece pe teren propriu de Hapoel Beer Sheva, lucru destul de probabil, ținând cont că în Israel "aspirinele" au câștigat cu 4-2.
Ciprian Tătărușanu și-a anunțat retragerea de la națională, astfel că portarul român se va concentra doar asupra a ceea ce are de făcut la echipa de club. Din păcate pentru el, șansele de a apăra la Milan sunt infime, indidferent de competiție. Lider în Serie A, Milan joacă în deplasare cu Lille, formație în fața căreia a suferit singurul eșec din acest sezon. A fost 3-0 pentru francezi pe San Siro în urmă cu 3 săptămâni și cu siguranță orgoliul unui club de anvergura Milanului a fost afectat, astfel că există dorință de revanșă. Din nefericire, Zlatan Ibrahimovic, cel mai în formă jucător al "rossonerrilor", s-a accidentat în meciul cu Napoli și va lipsi o perioadă de pe teren, dar, chiar și așa, Milan are valoarea de a face un meci mare la Lille.
În fine, ceilalți români implicați în partidele din Europa League sunt cei de la Ludogorets. Grigore, Moți și Keseru au o misiune imposibilă în deplasarea de la Tottenham. Echipa lui Mourinho vine după o victorie entuziasmantă în Premier League în fața lui Manchester City, care a urcat-o pe prima poziție în calsament, și chiar dacă portughezul va folosi cu totul altă formulă în această seară, londonezii sunt clar favoriți. Keseru a marcat la partida tur, dar Tottenham s-a impus fără probleme cu 3-1 și este pe primul loc în grupă datorită golaverajului superior, LASK Linz și Antwerp având același număr de puncte (6). Obiectivul bulgarilor e să nu se facă de râs, întrucât orice șansă de calificare e compromisă, Ludogorets neavând niciun punct după primele 3 jocuri.
Arsenal, Leicester, Villarreal sau Hoffenheim sunt alte echipe importante care ar putea obține biletele pentru primăvara europeană dacă își vor câștiga partidele din această seară.

Europa League, etapa a 4-a

  • 19:55 AEK Athens FC-FK Zorya Luhansk
  • 19:55 Braga-Leicester
  • 19:55 CSKA Moscow-Feyenoord
  • 19:55 CSKA Sofia-Young Boys
  • 19:55 Gent-FK Crvena zvezda
  • 19:55 LASK-Antwerp
  • 19:55 Liberec-Hoffenheim
  • 19:55 Lille-AC Milan
  • 19:55 Maccabi Tel Aviv-Villarreal
  • 19:55 Molde-Arsenal
  • 19:55 Qarabag-Sivasspor
  • 19:55 Sparta Prague-Celtic
  • 19:55 Wolfsberger AC-D. Zagreb
  • 22:00 AZ Alkmaar-Real Sociedad
  • 22:00 Bayer Leverkusen-H. Beer Sheva
  • 22:00 CFR Cluj-AS Roma
  • 22:00 Dundalk-Rapid Vienna
  • 22:00 Granada CF-Omonia
  • 22:00 Napoli-Rijeka
  • 22:00 Nice-Slavia Prague
  • 22:00 PSV-PAOK
  • 22:00 Rangers-Benfica
  • 22:00 St. Liege-Lech Poznan
  • 22:00 Tottenham-Ludogorets
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo