Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Botoșani va juca cu Shkendija, echipa albanezilor din Macedonia de Nord

Vlad Dumitrescu

Actualizat 31/08/2020 la 14:51 GMT+3

FC Botoșani va juca pe 17 septembrie în turul 2 preliminar al Europa League împotriva celor de la Shkendija din Macedonia de Nord.

FC Botoșani

Credit imagine: Eurosport

FC Botoșani a trecut de Ordabasy în primul tur preliminar al Europa League iar formația antrenată de Marius Croitoru va da piept acum cu Shkendija, echipă care s-a clasat sezonul trecut pe poziția a treia în campionatul intern. Competiția s-a întrerupt însă după 23 de etape din cauza pandemiei de coronavirus.
În noua stagiune din Macedonia de Nord, Shkendija are în palmares un egal și două succese în primele trei etape, clasându-se pe poziția a treia, cu șapte puncte. Shkendija va juca chiar astăzi împotriva celor de la Borec în etapa a patra.
Shkendija a trecut în primul tur preliminar de Sumqayit, după o victorie înregistrată în deplasare cu 2-0. Ambele reușite au venit din penalty, golurile fiind marcate de Besart Ibraimi și Ljupche Doriev.

Shkendija, echipa albanezilor din Macedonia de Nord

Shkendija, care are în palmares trei titluri de campioană, toate cucerite în ultimii 10 ani, a fost fondată pe 27 august 1979 de către etnicii maghiari din Tetovo. Scopul formării clubului a fost ca albanezii din Iugoslavia să se poată uni pentru a susține o echipă a lor.
Clubul nu era văzut cu ochi buni de oficialii iugoslavi, aceștia temându-se că va răscoli sentimente naționaliste printre albanezi. Echipa a început în cea mai joasă divizie, Liga Municipală iar în primul său meci din istorie a obținut o victorie împotriva celor de la FK Kosmos cu 4-0. În 2009 echipa a promovat în prima ligă, iar anul următor a venit și primul titlu.
Fiind un club cu o susținere puternică albaneză, Shkëndija nu se împacă bine cu aproape niciun club macedonean. Totuși, cea mai mare rivalitate o are cu FK Vardar Skopje și FK Teteks. Rivalitatea dintre Shkëndija și Teteks este cea mai înfierbântată din Macedonia iar când au loc meciuri între cele două echipe, poliția este mobilizată în numere impresionante iar fanii oaspeților au interzis la meci.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo