Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conte, out de la Inter? Discursul tranșant al italianului, după ce a pierdut finala Europa League

Cosmin Cioboata

Publicat 22/08/2020 la 01:19 GMT+3

Sevilla s-a impus cu 3-2 împotriva lui Inter și a cucerit pentru a 6-a oară trofeul UEFA Europa League.

Antonio Conte nu este sigur de viitorul său pe banca lui Inter

Credit imagine: Getty Images

La finalul meciului de la Koln, Antonio Conte a declarat că nu știe dacă va continua la cârma lui Inter și în sezonul următor:
"Mă voi întâlni cu cei din conducere și vom decide viitorul meu la club. Nu sunt sigur dacă voi rămâne la Inter și în sezonul următor, vom hotărî împreună. Inter își va face planuri de viitor cu sau fără mine.", a declarat Antonio Conte, după finala Europa League.
Antonio Conte a pierdut ultimele 4 finale majore în care a ajuns în cupele europene, atât ca jucător, cât și ca antrenor:

Sevilla și Inter au reușit o finală spectaculoasă, în UEFA Europa League

Romelu Lukaku a deschis scorul în finala de la Koln, din lovitură de la 11 metri. Atacantul belgian a sprintat către poarta Sevillei, iar Diego Carlos l-a oprit neregulamentar, în careu. Lukaku și-a asumat responsabilitatea și a transformat lovitura de la 11 metri.
Avantajul lui Inter a durat numai 7 minute. Luuk de Jong a fost găsit de Jesus Navas cu o centrare în fața porții, iar olandezul a reluat cu capul în poartă. De Jong și-a trecut în cont "dubla" în minutul 33, după o nouă lovitură de cap. Banega a fost omul cu centrarea de această dată, din lovitură liberă.
Diego Godin a restabilit egalitatea 3 minute mai târziu, tot cu capul. Fundașul uruguyan s-a înălțat superb în careul formației lui Lopetegui și a reluat pe lângă Bono, rămas fără reacție.
Sevilla a preluat din nou conducerea pe tabelă în minutul 74, când Diego Carlos a reluat acrobatic din foarfecă. Mingea a fost deviată de Lukaku în proprie poartă. Alexis Sanchez putea să egaleze la scurt timp după golul lui Carlos, însă mingea a fost respinsă de pe linia porții de fundașii Sevillei.

Sevilla a cucerit pentru a 6-a oară trofeul UEFA Europa League

S-a încheiat 3-2, iar Sevilla a cucerit cel de-al 6-lea trofeu Europa League/Cupa UEFA. Nicio altă echipă n-a reușit să câștige mai multe trofee în competiția intercontinentală decât Sevilla.
Sevilla a câștigat pentru prima oară trofeul în sezonul 2005/2006, după o finală cu Middlesbrough. Andaluzii s-au impus și în următorul sezon, după ce au trecut în ultimul act de Espanyol, la loviturile de departajare. La vremea respectivă, competiția se numea Cupa UEFA. Au urmat apoi 3 succese consecutive ale Sevillei în Europa League - rebranduită în 2009 - toate sub comanda lui Unai Emery: în 2013/2014, 2014/2015 și 2015/2016.
De notat este că acesta este primul trofeu câștigat de Julen Lopetegui în cariera de antrenor principal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo