Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dubla lui Toni Martinez aduce victoria pentru Porto în meciul cu Lazio. Toate rezultatele serii în Europa League

Alex Masgras

Actualizat 17/02/2022 la 23:59 GMT+2

Barcelona a remizat pe teren propriu cu Napoli, în barajul Europa League, în timp ce Borussia Dortmund a pierdut pe teren propriu în fața campioanei Scoției, Rangers.

Toni Martinez wheels away in celebration after making it 2-1 to Porto

Credit imagine: Getty Images

FC Porto-Lazio 2-1
FC Porto a câștigat partida de pe teren propriu cu Lazio, scor 2-1, după ce a revenit de la 0-1. În minutul 23, echipa antrenată de Mauricio Sarri a deschis scorul prin Zaccagni. Avantajul oaspeților a ținut până în minutul 37, când Toni Martinez a marcat din pasa lui Joao Mario. În repriza a doua, același Joao Mario i-a dat o nouă pasă de gol lui Toni Martinez, care a dus scorul la 2-1 în minutul 49. Porto a câștigat în cele din urmă partida și merge la Roma săptămâna viitoare cu un avantaj de un gol.
Atalanta-Olympiakos 2-1
Partida dintre Atalanta și Olympiakos a avut aproape același scenariu ca partida de la Porto. În minutul 16, oaspeții deschideau scorul prin Tiquinho Soares. În prelungirile primei reprize, Pessina a introdus balonul în poartă, dar golul nu a fost validat de VAR, din cauza unei poziții de offside.
În repriza a doua, Berat Djimsiti a întors scorul de unul singur. Fundașul albanez al Atalantei a înscris în minutele 61 și 63 și a adus-o în avantaj pe echipa lui Gian Piero Gasperini. În minutul 65, antrenorul italian l-a introdus pe teren și pe Valentin Mihăilă, care l-a înlocuit pe Ruslan Malinovsky.
Leipzig-Real Sociedad 2-2
La Leipzig, Sociedad a deschis scorul în minutul 8, prin Le Normand, cu un șut din interiorul careului. În minutul 30, Nkunku a restabilit egalitatea, cu o lovitură de cap. În repriza a doua, Gvardiol a atins mingea cu mâna în careu, iar centralul a acordat lovitură de la 11 metri pentru Sociedad. În minutul 64, Oyarzabal a transformat, iar oaspeții conduceau pentru a doua oară în Germania.
În minutul 81, Leipzig a fost echipa care a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, după un fault în careu al lui Zaldua, iar un minut mai târziu, Emil Forsberg restabilea egalitatea.
Sevilla-Dinamo Zagreb 3-1
În partida de pe Ramon Sanchez Pizjuan, stadionul unde se va disputa finala din acest sezon de Europa League, Sevilla a deschis scorul în minutul 13 prin Rakitic, din penalty. Finalul primei reprize a fost unul foarte intens. În minutul 41, Orsic a egalat pentru Dinamo Zagreb, dar egalitatea s-a menținut doar trei minute, până la reușita lui Ocampos, din minutul 44. În minutul 45+1, Martial a dus scorul la 3-1, marcând primul său gol de la sosirea la Sevilla.
Rezultatele serii în Europa League
  • Barcelona-Napoli 1-1
  • Borussia Dortmund-Rangers 2-4
  • Sheriff Tiraspol-Braga 2-0
  • Zenit St. Petersburg-Betis Sevilla 2-3
  • FC Porto-Lazio 2-1
  • Atalanta-Olympiakos 2-1
  • Leipzig-Real Sociedad 2-2
  • Sevilla-Dinamo Zagreb 3-1

Barcelona, egal pe teren propriu cu Napoli

Prima mare ocazie a partidei de pe Camp Nou a avut loc în minutul 27, atunci când Aubameyang l-a servit excelent pe Ferran Torres, care nu a găsit poarta dintr-o poziție excelentă. Două minute mai târziu, Zielinski a deschis scorul pentru Napoli. Mijlocașul polonez l-a învins din două încercări pe Ter Stegen.
Repriza a doua a început cu o Barcelona hotărâtă să întoarcă rezultatul. Presiunea catalanilor s-a concretizat în minutul 59, atunci când Ferran Torres a egalat din lovitură de la 11 metri. Juan Jesus este cel care a făcut henț în careu, în urma unei centrări a lui Adama Traore, iar Istvan Kovacs a dictat lovitură de la 11 metri, după ce a consultat VAR-ul.
Barcelona a căutat golul victoriei, dar nu a reușit să înscrie. În minutul 88, Ferran Torres a avut o nouă ocazie uriașă, dar a trimis mult peste poartă. În minutul 90, Luuk de Jong a avut oportunitatea de a înscrie golul serii în Europa, dar foarfeca sa a trecut pe lângă poartă.

Rangers a produs surpriza serii și a câștigat pe terenul Borussiei Dortmund

Surpriza serii s-a produs la Dortmund. Rangers a câștigat pe terenul Borussiei cu scorul de 4-2. Echipa lui Giovanni van Bronckhorst a condus cu 2-0 la pauză, după reușitele lui Tavernier din penalty, în minutul 38 și Morelos, în minutul 41. În repriza a doua, Rangers a majorat diferența prin Lundstram, în minutul 49.
Dortmund a răspuns în minutul 51 prin reușita lui Jude Bellingham, dar aceasta nu a schimbat cu nimic lucrurile, deoarece Zagadou a înscris în proprie poartă în minutul 54. În minutul 82, Raphael Guerreiro a înscris al doilea gol al nemților, pentru a menține încă vii speranțele unei reveniri pentru returul de săptămâna viitoare de pe Ibrox.

Sheriff Tiraspol, o nouă victorie impresionantă în cupele europene

Sheriff Tiraspol continuă surprizele în cupele europene. După ce a eliminat Steaua Roșie Belgrad și Dinamo Zagreb în parcursul său către Champions League și a câștigat în toamnă pe Santiago Bernabeu, producând una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției, Sheriff Tiraspol a câștigat partida tur din dubla cu Braga. În minutul 43, luxemburghezul Sebastien Thill a transformat o lovitură de la 11 metri. În minutul 83, Adama Traore a majorat scorul la 2-0, iar campioana din Republica Moldova merge la returul din Portugalia cu un avantaj de 2 goluri.

Festival de goluri în prima repriză la Zenit-Betis

A fost festival de goluri în primele 45 de minute de la St. Petersburg. Zenit și Betis Sevilla au oferit un adevărat spectacol în prima repriză a partidei, în care s-au marcat nu mai puțin de 5 goluri. Spaniolii au deschis scorul în minutul 8, prin Guido Rodriguez, iar avantajul a fost majorat în minutul 18 de către Willian Jose.
Zenit a răspuns imediat și a restabilit egalitatea prin golurile lui Dzyuba și Malcom, în minutele 25, respectiv 28. Echipa lui Manuel Pellegrini a preluat din nou conducerea în minutul 41, grație reușitei lui Andres Guardado. După festivalul de goluri din prima repriză, cele două echipe nu au mai înscris în partea secundă, cu Betis plecând din Rusia cu un avantaj de un gol, pentru returul de săptămâna viitoare de pe teren propriu.
Rezultatele partidelor de la 19:45
  • Barcelona-Napoli 1-1
  • Borussia Dortmund-Rangers 2-4
  • Sheriff Tiraspol-Braga 2-0
  • Zenit St. Petersburg-Betis Sevilla 2-3
Partidele de la ora 22:00
  • Atalanta-Olympiakos
  • FC Porto-Lazio
  • RB Leipzig-Real Sociedad
  • Sevilla-Dinamo Zagreb
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo