Partida dintre Sparta Praga și Glasgow Rangers a oferit momente incredibile. Meciul trebuia să se dispute inițial fără spectatori, dar UEFA a acceptat în cele din urmă ca 10.000 de copii sub 14 ani să fie în tribune, însă aceștia au avut un comportament de neînțeles.
Pe toată durata confruntării, puștii din tribune l-au huiduit pe Glen Kamara, mijlocașul de culoare al lui Rangers. Acesta a fost foarte afectat, fiind eliminat în repriza secundă pentru cumulul de cartonașe galbene. Sparta Praga, la care Florin Niță a fost integralist, a câștigat cu 1-0, grație golului marcat de Hancko în minutul 29. La oaspeți, Ianis Hagi a fost introdus pe teren în minutul 38, dar nu și-a putut ajuta echipa să vite înfrângerea.
Kamara a fost implicat și acum câteva luni într-un scandal de rasism, în timpul partidei dintre Rangers și Slavia Praga. Atunci, mijlocașul l-a acuzat pe Ondrej Kudela că i-a adresat insulte rasiste, iar cehul a fost suspedant ulterior pentru 10 partide, în urma unei anchete a celor de la UEFA.
Scottish Premiership
Ianis Hagi, lăudat de Steven Gerrard! Românul a primit cea mai mare notă în meciul cu St. Mirren
IERI LA 07:18
Citește și:

Steven Gerrard cere pedepse masi aspre pentru rasism

La finalul meciului de la Praga, Steven Gerrard a fost foarte supărat, dar nu neapărat din cauza rezultatului, ci din cauza a ceea ce s-a întâmplat în tribune. Antrenorul scoțienilor a avut un discurs dur, cerând pedepse mai aspre pentru insultele rasiste de pe stadioane.
"Ca să fiu sincer, în timpul jocului nu am ştiut ce se întâmplă, eram concentrat asupra jocului şi a schimbărilor tactice pe care încercam să le fac pe măsură ce eram conduși. Dar dacă acestea au fost faptele, atunci sunt extrem de dezamăgit, dar nu surprins. Avem nevoie de confirmare că așa au stat lucrurile înainte să comentăm.
Însă, dacă aşa a fost şi Glen a fost vizat, este extrem de dezamăgitor motivul pentru care la meci au asistat doar copii au fost incidente similare în trecut. Trebuie să se facă mai multe. Nu doar eu, ci toată lumea cere pedepse mai mari… extreme în ceea ce priveşte rasismul. Trebuie eradicat. Până când autorităţile nu vor trata această problemă mai serios, ne vom întâlni des cu astfel de situaţii", a declarat Steven Gerrard la conferinţa de presă, citat de Daily Mail.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Premier League
Cum a luat naștere rivalitatea dintre Manchester United și Liverpool
23/10/2021 LA 21:17
Fotbal
Ansu Fati a semnat prelungirea cu Barcelona pe un salariu neașteptat de mic. A ales cu inima
22/10/2021 LA 09:57