Înființarea Super Ligii Europei la inițiativa a 12 cluburi de top de pe "Bătrânul continent" a adus un val de reacții dure din partea forurilor conducătoare, a oamenilor de fotbal și a fanilor. UEFA și Federațiile Naționale amenință cele 12 cluburi care au inițiat proiectul cu dezafilierea, dar acest lucru nu i-a speriat deloc pe conducătorii acestora, care sunt hotărâți să meargă până la capăt.
Oameni importanți din fotbalul european au luat și ei atutudine și nici măcar fanii echipelor care ar urma să participe în această competiție nu sunt întru totul de acord cu ideea. În plus, au apărut deja în mediul on-line reacții potrivnice față de noul proiect din partea unor jucători activi, cu nume importante.
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117276.jpg
Liga Campionilor UEFA
Pochettino, două decizii super importante înainte de "finala" cu City. Ce a hotărât
27/09/2021 LA 12:53
Printre aceștia se numără și Ander Herrera, mijlocașul lui PSG, unul dintre marile cluburi care au anunțat că nu vor lua parte la Super Liga Europei.
"M-am îndrăgostit de fotbalul popular, de fotbalul fanilor, de visul de a vedea echipa mea concurând împotriva celor mai mari. Dacă această Super Ligă Europeană devine realitate, acele vise s-au încheiat, iluziile fanilor echipelor mai mici sunt spulberate.Iubesc fotbalul, dar nu pot rămâne tăcut în legătură cu acest lucru. Cred într-o Ligă a Campionilor îmbunătățită, dar nu în bogații care fură ceea ce alți oameni au creat, adică cel mai frumos sport de pe planetă.", a scris jucătorul spaniol pe contul de Twitter.

Super Liga Europei, contestată și de Mesut Ozil

Un alt fotbalist care a jucat la cel mai înalt nivel în carieră și care nu este de acord cu noua competiție este Mesut Ozil, care a avut și el o postare emoționantă prin care și-a manifestat frustrarea cu privire la acest subiect.
"Copiii cresc visând să câștige Cupa Mondială și Liga Campionilor, nu Super Liga. Frumusețea jocurilor mari este că se întâmplă doar o dată sau de două ori pe an, nu în fiecare săptămână. Este greu de înțeles pentru toți fanii fotbalului această decizie.", a scris mijlocașul lui Fenerbahce pe Twitter.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Ligue 1
Mbappe i s-a destăinuit lui Ander Herrera, în august: "Rămân aici, frate, rămân!"
17/09/2021 LA 15:40
Ligue 1
PSG, fără Messi și Neymar, victorie la scor cu Clermont. Cum a fost suprins argentinianul în tribune
11/09/2021 LA 18:05