Contractul lui Lionel Messi cu Barcelona va expira la finalul sezonului, pe 30 iunie 2021, iar momentan nu s-a ajuns la un acord privind prelungirea înțelegerii. În aceste condiții, în presa internațională au apărut numeroase zvonuri conform cărora Messi ar putea ajunge la PSG sau Manchester City.

Goal: Messi nu a intrat în contact nici cu Manchester City, nici cu PSG

Potrivit Goal.com, Messi a negat orice legătură cu PSG, City sau alt club din lume, din punct de vedere al unui posibil transfer. Jurnaliștii englezi anunță că starul Barcelonei nu a vorbit cu oficialii, jucătorii sau antrenorii celor de la PSG și City - Mauricio Pochettino și Pep Guardiola.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 2 ORE
Ultima declarație care a aprins spiritele a fost oferită de Angel Di Maria, coechipierul lui Messi de la naționala Argentinei. Jucătorul lui PSG a vorbit cu mult optimism despre posibilul transfer al lui Messi la campioana Franței:
"Lucrurile cu Messi se dezvoltă. Da, da, eu sper să vină aici. Există multe posibilităţi pentru ca el să fie aici de la anul. Trebuie să fim calmi şi să aşteptăm finalul sezonului, vom vedea ce se va întâmpla", a spus Di Maria, aseară, la finalul meciului dintre PSG și Nîmes.
https://i.eurosport.com/2021/01/31/2982807.jpg

Messi, epuizat de zvonurile despre transferul său

Messi este "epuizat din cauza speculațiilor neîntrerupe din presă" și va aștepta finalul sezonului pentru a lua o decizie finală în ceea ce privește viitorul său. În același timp, talismanul catalanilor a asigurat că va ieși chiar el, în mod public, să anunțe unde va juca începând din stagiunea 2021/2022.
De asemenea, se pare că Messi nu a discutat nici cu cei 3 candidați la președinția Barcelonei: Joan Laporta, Victor Font și Toni Freixa.
Messi a luat legătura cu jurnaliștii Goal și în vară, după ce starul argentinian a trimis un fax prin care anunța că vrea să plece de la Barcelona. În cele din urmă, căpitanul "catalanilor" a rămas pe Camp Nou, obligat de clauza astronomică de 700 de milioane de euro.

Adevăratul motiv pentru care Messi a ajuns să încaseze un salariu exorbitant la Barcelona

Dezvăluirea recentă făcută de Messi publicației Goal a venit la numai câteva zile după ce cotidianul El Mundo a anunțat salariul astronomic încasat de atacantul sud-american în ultimii 4 ani: 555 de milioane de euro.
Pe 29 iunie 2017, tatăl (și, în același timp, agentul lui Lionel Messi) a semnat prin împuternicire un contract care îl lega pe fiul său pentru încă 4 ani de Barcelona. Suflarea catalană răsufla ușurată că și-a păstrat "perla", dar lucrurile aveau să se precipite în scurt timp.
Sport.es a anunțat că clauza de reziliere a acelui contract era de 300 de milioane de euro, sumă pe care oficialii catalani au considerat-o inegalabilă de vreun club din lume, astfel că rămânerea lui Messi la Barcelona era sigură. Doar că numai o lună mai târziu, avocații lui Neymar au anunțat că brazilianului îi va fi plătită clauza de reziliere de 222 de milioane de euro de către PSG, iar vestea i-a luat prin surprindere pe oficialii de pe Camp Nou.
Mai mult, clubul catalan a aflat din surse sigure că într-o banca din Luxemburg fuseseră transferați 300 de milioane de euro dintr-o țară din Golf cu scopul cumpărării unui fotbalist, iar îngrijorarea a crescut la Barcelona, conducătorii temându-se că Messi ar putea fi pierdut.
În acel moment, președintele Bartomeu l-a contactat pe tatăl lui Messi și i-a transmis că vrea să ridice clauza de reziliere a argentinianului la 700 de milioane de euro, pentru a "cimenta" astfel contractul. Jorge Messi a spus da, însă a solicitat și o creștere a salariului fotbalistului.
Aflați cu spatele la zid, oficialii Barcelonei au fost de acord și astfel s-a ajuns la suma incredibilă pe care a încasat-o Messi în ultimii 4 ani.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 2 ORE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM 3 ORE