Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Niță, cel mai bun! Trei români au dezamăgit în meciul cu Anglia! Ce note au primit de la jurnaliștii englezi

Bianca Dumitru

Publicat 07/06/2021 la 09:51 GMT+3

România a întâlnit Anglia în al doilea amical din această vară. Echipa lui Mirel Rădoi a fost învinsă cu 1-0, Florin Niță fiind tricolorul care a impresionat după ce a apărat un penalty și a avut mai multe intervenții reușite la atacurile britanicilor.

Florin Nita, cel mai bun tricolor în meciul cu Anglia

Credit imagine: Getty Images

După meciul disputat pe Riverside Stadium în Middlesbrough, Florin Niță a fost fotbalistul din echipa României care a primit cea mai mare notă din partea jurnaliștilor de la Daily Mail. Portarul a fost notat cu 7,5 pentru prestația solidă pe care a avut-o în fața echipei lui Gareth Southgate. Goalkeeper-ul a reușit, printre altele, să apere o lovitură de la 11 metri. în minutul 78, penalty executat de către căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson.
picture

Florin Nita, apărând penalty-ul executat de Jordan Henderson

Credit imagine: Getty Images

La polul opus, cei mai slabi jucători de pe teren au fost considerați Deian Sorescu, Ianis Hagi și Tiberiu Căpușă, cei trei primind nota 6. Jucătorul lui Dinamo a fost titular în partida cu Anglia, fiind scos de pe teren în minutul 66, atunci când Hagi și Căpușă au fost trimiși pe teren. Fotbalistul Chindiei Târgoviște a debutat în echipa națională într-o manieră de coșmar. Căpușă a comis un fault în careu la doar un minut după ce a intrat pe teren, iar Anglia a deschis ulterior scorul din penalty.
Ceilalți jucători folosiți de Mirel Rădoi în amicalul cu Anglia au fost notați cu 6,5 de către cei de la Daily Mail. Singurii jucători care nu au primit note au fost Băluță, Budescu și Rus, care au fost trimiși pe teren în ultimele 10 minute de joc.

Niță, cel mai bun tricolor în 2021

Florin Niță a fost cel mai bun jucător al echipei naționale a României și la precedentele partide disputate în acest an. Portarul a impresionat între buturi la primele meciuri din calificările pentru Cupa Mondială din Qatar. Fotbalistul legitimat la Sparta Praga a devenit titular în poarta României după retragerea lui Ciprian Tătărușanu de la națională și a avut evoluții bune în duelurile din luna martie.
De pildă, după meciul cu Germania, în care tricolorii au fost învinși cu 1-0, Niță a fost lăudat de cei de la UEFA, dar și de Manuel Neuer, portarul nemților care este considerat unul dintre cei mai buni goalkeeper-i din lume.
"Ar fi trebuit să înscriem al doilea gol, pentru că astfel nu am fi fost în pericol să pierdem două puncte. Ne-au lipsit isteţimea, poate puţină voinţă în careu. Însă portarul lor a avut câteva intervenţii bune. Felicitări!", a declarat Neuer la finalul partidei de la București.

4 înfrângeri consecutive pentru România

România a pierdut al patrulea meci consecutiv, dar tricolorii lui Mirel Rădoi au făcut un meci solid împotriva Angliei. Echipa antrenată de Gareth Southgate, fără câțiva dintre jucătorii de bază, care au fost menajați, a obţinut o victorie meritată, la capătul unui meci în care şi-a creat multe ocazii, a avut trei bare şi a ratat şi un penalty.
Tricolorii au făcut un joc destul de bun, şi-au creat destule situaţii de gol, însă au fost lipsiţi de şansă în faţa porţii adverse. Singurul gol al partidei a fost înscris de Marcus Rashford din penalty, în minutul 68, după ce Tiberiu Căpușă, abia intrat pe teren, l-a faultat pe Jack Grealish.
Pentru tricolori urmează în septembrie trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. România va înfrunta Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord, pe 2, 5 și 8 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo