Jake Daniels este primul fotbalist activ care a declarat în mod public că este homosexual. În vârstă de 17 ani, acesta este atacant și aparține de clubul Blackpool din Championship, semnând primul său contract profesionist pe 25 februarie 2022.
Crescut în academia celor de la Blackpool, acolo unde a ajuns la vârsta de 7 ani, el a fost cel mai bun jucător al echipei de U18 în sezonul 2020/21, marcând 30 de goluri.
În luna martie, el a fost împrumutat la Bamber Bridge din Northern Premier League, pentru restul sezonului 2021/22, iar pe 7 mai 2022 și-a făcut debutul în echipa de seniori a celor de la Blackpool în înfrângerea cu 0-5 în fața celor de la Peterborough United, fiind introdus în minutul 81 al partidei.
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
ACUM 4 ORE
Pe 16 mai 2022, el a devenit primul fotbalist activ care a declarat în mod public că este homosexual și primul de la Justin Fashanu, în urmă cu 30 de ani.
Citește și:

Jake Daniels, susținut de către coechipierii de la Blackpool

Acesta a vorbit pentru Sky Sports despre decizia de a vorbi în mod public despre acest lucru, spunând că a fost susținut de familie, dar și de cei din club, iar căpitanul lui Blackpool a fost printre cei care i-au fost alături:
"După ce le-am spus mamei și surorii mele, am jucat cu Accrington (la U18) și am marcat patru goluri. Asta arată ce greutate purtam pe umeri și ce ușurare a fost.
Și cei de la Blackpool au fost grozavi. Sunt cu ei în fiecare zi și m-am simțit în siguranță. Coechipierii mei m-au susținut. Au pus o mulțime de întrebări, cu toții au fost curioși și reacția lor a fost genială. Este cel mai bun lucru pe care îl puteam cere.
Bineînțeles, toată lumea a fost șocată și au întrebat de ce nu le-am spus mai devreme. A fost o reacție grozavă pentru asta arată cât de mult le pasă. Căpitanul a venit imediat la mine și mi-a pus întrebări. L-a final a spus că e mândru de mine. Înseamnă foarte mult pentru mine", a spus Jake Daniels.
La finalul celor 46 de etape din Championship, Blackpool a încheiat sezonul pe locul 16, cu 60 de puncte.
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
ACUM 8 ORE
Romanian Liga I
Rapid rămâne cu interdicție la transferuri! Giuleștenii, obligați să plătească o sumă imensă
ACUM 8 ORE