Juventus și-a trecut în palmares cea de-a 9-a Supercupă a Italiei din istoria clubului.

Misiunea trupei lui Andrea Pirlo nu a fost deloc ușoară, iar Napoli a avut prima mare ocazie a meciului. În minutul 29, Lozano a interceptat mingea în careul "bianconerilor" și l-a pus la grea încercare pe Szczesny, care a reușit să respingă.

Scottish Premiership
Livingston - Rangers (livetext, ora 20:00). Ianis Hagi, anunțat titular la formația lui Gerrard
ACUM 15 MINUTE

Juventus a oferit replica prin Cristiano Ronaldo. Starul portughez a prins un șut de la marginea careului, dar mingea a plutit peste bara transversală.

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Juventus a ieșit mult mai montată de la vestiare și a început să controleze clar partida. Același Ronaldo a ieșit la rampă la jumătatea reprizei a doua și a marcat cu un șut din careu.

Dar nu a fost orice gol. A fost golul cu numărul 760 din cariera lui CR7, cu care a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului (în meciurile oficiale). Starul portughez l-a depășit în ierarhia all-time pe Josef Bican.

Juventus a cucerit Supercupa Italiei în fața lui Napoli

Napoli a obținut un penalty în minutul 80, acordat după intervenția tehnologiei VAR. Insigne și-a asumat responsabilitatea, dar din păcate pentru căpitanul trupei lui Gattuso, șutul său s-a dus pe lângă bara lui Szczesny.

Lozano a trecut pe lângă egalare în minutul 90+5, când șutul său trimis la firul ierbii a fost respins salvator de goalkeeper-ul lui Juventus. Alvaro Morata a risipit orice urmă de emoție venită din tabăra "bianconerilor" la faza următoare. Atacantul iberic a scăpat singur cu portarul Ospina și l-a învins cu mult calm.

S-a încheiat 2-0 pentru Juventus, care și-a trecut în palmares cea de-a 9-a Supercupă a Italiei din istoria clubului, după cele obținute în 1995, 1997, 2002, 2003, 2012, 2013, 2015, 2018.

https://i.eurosport.com/2021/01/20/2975391.jpg

Cristiano Ronaldo, jucătorul cu cele mai multe goluri din istoria fotbalului

Ronaldo a ajuns la 760 de goluri înscrise pentru echipele de club și naționala Portugaliei. Podiumul este completat de legendarii Josef Bican (759) și Pele (757).

Raportul golurilor marcate de Cristiano Ronaldo de-a lungul carierei:

  • Sporting Lisabona - 5 goluri
  • Manchester United - 118 goluri
  • Real Madrid - 450 de goluri
  • Juventus - 85 de goluri
  • Portugalia - 102 goluri
Fotbal
EURO 2021 s-ar putea disputa într-o singură țară! Ce stadioane ar urma să găzduiască competiția
ACUM 36 MINUTE
Fotbal
Rusia vrea să joace cu spectatori la Euro 2020. Câți oameni ar putea fi prezenți la St. Petersburg
ACUM O ORĂ