Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

El e alesul! Xavi, transfer de 60 de milioane de euro la Barcelona

Cristian Mihală

Actualizat 03/11/2022 la 12:49 GMT+2

Xavi l-a identificat pe Martin Zubimendi drept înlocuitorul perfect pentru Sergio Busquets, din sezonul viitor. Laporta, președintele Barcelonei, i-a garantat că va face tot ce depinde de el pentru transferul închizătorului de 23 de ani.

Martin Zubimendi (Real Sociedad)

Credit imagine: Getty Images

Sergio Busquets va părăsi clubul blaugrana în vară, odată cu încheierea contractului și va începe o aventură în fotbalul american. Aceasta este acum intenția lui și nu pare că își va schimba planurile. Asta înseamnă că Barcelona trebuie să caute urgent un înlocuitor, poziția de închizător fiind singura pe care Xavi nu o are dublată. În lot sunt mai mulți jucători care pot interpreta acel rol, dar nu sunt tocmai închizători la bază.
În acest context, tehnicianul Barcelonei l-a identificat pe Martin Zubimendi, de la Real Sociedad, drept prioritate "0" pentru perioada de mercato din vara viitoare, anunță Marca. Jucătorul bascilor l-a cucerit pe Xavi și prin faptul că, pe lângă destructurarea atacurilor adverse, e capabil să paseze excelent.

Real Sociedad vrea suma aferentă clauzei de reziliere pentru Martin Zubimendi

Problema este că Real Sociedat tocmai i-a prelungit contractul fotbalistului spaniol până în 2027 și așteaptă să primească în schimbul lui clauza de 60 de milioane de euro.
Probabil Barcelona va tatona terenul cu o primă ofertă sub valoarea clauzei, dar probabil că va fi dispusă să aloce în cele din urmă suma dorită de Sociedad. Plecarea lui Busquets va însemna un rabat de 25 de milioane de euro (suma brută, totală, aferentă salariului), astfel că gruparea catalană nu va fi în imposibilitatea de a realiza mutarea.
Un produs al lui Real Sociedad, Martin Zubimendi a fost promovat la prima echipă a clubului din San Sebastian încă din 2019, adunând în această perioadă 89 de meciuri în prima ligă spaniolă. El a jucat la toate naționalele Under ale Spaniei, iar în 2021 și-a făcut debutul la prima reprezentativă, antrenată de Luis Enrique (într-un amical cu Lituania).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo