Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

La Liga reduce plafonul salarial la Barcelona, Atlético și Sevilla. Real Madrid rămâne lider. Cum arată cifrele

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/02/2023 la 21:10 GMT+2

La Liga a actualizat fondurile salariale ale tuturor celor 20 de echipe din prima ligă iberică, iar cifrele arată o reducere a plafonului pentru Barcelona, Atlético și Sevilla. Suma totală în Primera División este de 3.022 de milioane euro pentru salariile jucătorilor. Real Madrid este lider la acest capitol, cu 683 de milioane de euro.

Barcelona's players celebrate after winning the Spanish Super Cup final football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the King Fahd International

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
La Liga a actualizat plafonul pe care fiecare echipă din Primera trebuie să îl cheltuiască pe plata salariilor, iar Real Madrid rămâne lider la acest capitol, fiind formația care are dreptul de a investi nu mai puțin de 683,46 milioane de euro.
Barcelona, care a cunoscut scăderi semnificative și în trecut, este nevoită să micșoreze și mai mult plafonul salarial în viitor, având un maxim de 648,82 milioane de euro.
Per total, cluburile din La Liga pot cheltui maximum 3.022 de milioane de euro pentru plata salariilor, sumă în scădere față de cea anunțată la începutul sezonului, care a fost stabilită la aproape 3.053 de milioane de euro, potrivit as.com. Variațiile minime față de suma de la începutul sezonului sunt cauzate de tranzacțiile efectuate în perioada de mercato din iarnă, precum și de unele sponsorizări.
CITEȘTE ȘI:

Ce bugete salariale au cluburile din La Liga

Real Madrid rămâne pe primul loc la capitolul bani cheltuiți pe salariile jucătorilor, la borna de 683,46 milioane de euro. Barcelona este pe doi, cu 648,82 milioane de euro, în scădere de la 656,43 milioane de euro, suma din vară.
În continuare, în acest clasament, Atlético ocupă locul al treilea, cu 315 milioane de euro, dar cu o scădere semnificativă față de 341,04 milioane de euro, sumă pe care o avea disponibilă în vară.
Sevilla, la rândul ei, a cunoscut o scădere la începutul acestui an, trecând de la aproape 200 de milioane de euro la 191 de milioane de euro plafon salarial.
Chiar dacă plafonul general a scăzut, unele echipe au reușit să marcheze creșteri în acest sector, printre acestea numărându-se Betis, Cádiz, Mallorca, Valencia, Celta, Rayo, Valladolid, Girona și Almería. La polul opus, la capitolul scăderi, se numără Barcelona, Espanyol, Atlético, Sevilla și Getafe.
Echipa care poate investi cel mai puțin în salariile jucătorilor este Elche, cu un plafon salarial de 42,67 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo