Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid o duce tot mai bine financiar! Clubul a raportat cifrele pentru sezonul precedent

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/09/2022 la 12:16 GMT+3

Real Madrid a publicat într-un comunicat oficial situația financiară a clubului pentru sezonul precedent. Câștigătoarea trofeului UEFA Champions League a trecut pe profit, având o valoare netă de 546 de milioane de euro la 30 iunie 2022.

Florentino Pérez (Real Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Cu performanțe excelente pe plan sportiv în sezonul 2021/22, Real Madrid traversează o perioadă bună și din punct de vedere economic, reușind să amortizeze pierderile cauzate de pandemia de COVID-19.
Clubul și-a publicat la începutul acestei săptămâni situația financiară, raportând la finalul primului semestru din 2022 un profit net de 13 milioane de euro.

Pierderi de 400 de milioane de euro din cauza pandemiei

Real Madrid își revine după perioada dificilă prin care a trecut din cauza veniturilor diminuate în perioada pandemiei. Aproximativ 400 de milioane de euro au pierdut madrilenii pe parcursul a doi ani și trei luni, din martie 2020.
Chiar și așa, veniturile din exploatare pentru exercițiul financiar 2021-2022 au atins o cifră impresionantă de 722 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de anul precedent, cu aproximativ 69 de milioane de euro.
Pe de altă parte, datoria netă a clubului, excluzând proiectul de remodelare a stadionului, a fost plasată la o valoare de -263 de milioane de euro începând cu data de 30 iunie 2022.

Real Madrid a ajuns pe profit

Conform situațiilor financiare prezentate, la 30 iunie 2022, clubul din capitala Spaniei a raportat un profit de 13 milioane de euro. De asemenea, valoarea netă a clubului a ajuns la o sumă impresionantă de 546 de milioane de euro.
Este al treilea an în care campioana Europei înregistrează profit, fiind printre singurul club europene într-o astfel de situație, însă suma înregistrată la finalul primului semestru al anului este una importantă, spre deosebire de exercițiile financiare 2019/20 și 2020/21. La finalul anului 2020 s-a raportat un profit net de 313.000 de euro, după ce au fost achitate impozitele, iar la finalul anului 2021, după plata tuturor taxelor, în club s-a înregistrat un profit de 874.000 de euro.
Per ansamblu, valoarea patrimoniului clubului a crescut din iunie 2019 până în iunie 2022 cu aproximativ 14 milioane de euro, incluzând astfel perioada pandemiei de coronavirus, una care a afectat grav încasările tuturor cluburilor de fotbal din Europa.
Consiliul de Administrație al clubului s-a întrunit ieri pentru a conveni să convoace Adunarea Generală Ordinară pentru data de 2 octombrie, în care rezultatele corespunzătoare sezonului 2021/22 vor fi supuse aprobării, printre altele.
Citește și:

Campanie de transferuri pe plus

Real Madrid nu a făcut o campanie de achiziții agresivă în această vară, spre deosebire de rivala din campionat, FC Barcelona, pentru că oamenii din conducerea clubului au considerat că lotul este unul foarte competitiv, mai ales datorită faptului că echipa a câștigat fără prea mari probleme titlul în sezonul precedent, dar a obținut și cel mai râvnit trofeu, UEFA Champions League, după un parcurs spectaculos.
Astfel, "los blancos" au cheltuit doar 80 de milioane de euro în fereastra de transferuri încheiată în urmă cu aproximativ două săptămâni, întreaga sumă fiind cheltuită către AS Monaco pe achiziția mijlocașului Aurelien Tchouameni. Pe Santiago Bernabeu au mai sosit, însă, fără sume de transfer Antonio Rudiger și alți jucători reveniți din împrumuturi.
La capitolul încasări din transferuri, Real Madrid i-a vândut pe Casemiro, Borja Mayoral, Takefusa Kubo, Miguel Gutierrez și Victor Chust, aducând în total în visteria clubului suma de 92,15 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo