Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi "taie în carne vie", după dezastrul din UCL! Primul jucător al Barcelonei la care renunță

Nicu Savin

Actualizat 13/10/2022 la 17:33 GMT+3

Xavi a avut un discurs dur după remiza dintre Barcelona și Inter, una care în mare proporție înseamnă eliminarea catalanilor din Champions League, iar presa din Spania anunță că managerul a luat deja primele măsuri. Concret, Gerard Pique va fi trecut pe linie moartă de acum înainte și nu se va mai apela la el decât dacă problemele de lot vor fi extreme.

Xavi Hernández, en el partido ante Inter en el Camp Nou

Credit imagine: Getty Images

Xavi a fost răsfățat de conducerea Barcelonei în vară, primind toți jucptorii pe care i-a cerut. Antrenorul catalanilor nu a reușit însă să livreze rezultatele așteptate, iar echipa sa este aproape de eliminarea din Champions League.
Barcelona nu a luat decât un punct din dubla cu Inter și acela obținut în prelungirile meciului de pe Camp Nou, care s-a terminat 3-3. Cel mai probabil, golul egalizator al lui Lewandowski doar a amânat eliminarea matematică a catalanilor din cea mai tare competiție europeană.
Dezamăgirea e la cote uriașe pe Camp Nou, iar Xavi și-a taxat jucătorii după meciul de miercuri, spunând că erorile comise nu sunt permise la un asemenea nivel. Antrenorul nu a dat nume, dar e evident că s-a referit în special la Pique, care a greșit flagrant la primul gol al "nerrazzurilor". Acesta a lăsat să treacă o minge la care putea interveni, fără să vadă că din spate venea Barella, care a profitat și a egalat. Presa iberică scrie că Xavi nu va trece ușor peste meciul de ieri și a decis deja să-l scoată complet din calcule pe fundașul de 35 de ani.
Citește și:

Xavi nu se va mai baza pe Pique decât în cazuri extreme

Conform as.com, Xavi este gata să riște în El Clasico cu Jules Kounde, care nu este refăcut complet după accidentarea care l-a ținut departe de teren în ultimele săptămâni. De altfel, prezența lui Pique pe teren împotriva Interului s-a datorat problemelor serioase de lot la nivel defensiv, Araujo și Christensen fiind și ei accidentați. Potrivit sursei citate, Pique va mai prinde echipa Barcelonei doar când situația o va impune, adică atunci când ceilalți fundași centrali vor fi indisponibili sau odihniți. Contractul ibericului este valabil până în 2024, dar e posibil să se ajungă la un acord de reziliere în vara viitoare.
Așadar, Pique este aproape a-și termina aventura la Barcelona într-un mod mai puțin plăcut. Având, în ultima vreme, o viață extrasportivă tumultoasă, presărată cu diverse scandaluri, omul care a fost stâlpul apărării catalanilor din 2008 încoace va trebui să suporte statutul de rezervă în ultimul său an pe Camp Nou.
Pe lângă Pique, Xavi ar fi extrem de supărat și pe Busquets, un al jucător cu experiență care a avut o prestație lamentabilă aseară. Mijlocașul a pasat greșit la faza de la care a plecat golul de 2-1 al Interului și a făcut în general un meci modest. Ajuns la 34 de ani, Busquets mai are contract doar până la finalul sezonului și aproape sigur nu va primi o ofertă de prelungire. Xavi este dispus să renunțe fără menajamente la cei doi veterani, fotbaliști legendari ai Barcelonei de altfel, fiind convins că ei nu mai pot ajuta echipa.
După meciul cu Inter, Xavi a avut o întrevedere cu președintele Joan Laporta și a primit tot sprijinul din partea acestuia pentru a continua procesul de reconstrucție al echipei. Jurnaliștii iberici scriu că antrenorul le-a ținut azi dimineață un discurs de încurajare jucătorilor, pentru a-i ajuta să treacă repede peste dezamăgirea din Champions League și să se concentreze pe campionat. Nici nu avea cum să fie altfel, deoarece urmează derby-ul cu Real Madrid, iar Barcelona are nevoie ca de aer de un rezultat pozitiv. Un eșec ar fi extrem de greu de digerat de fani și de club în general, iar această săptămână ar putea deveni una dintre cele mai "negre" din istoria modernă a grupării blaugrana.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo