Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Bufonii au ajuns în sferturile UCL!". Anunțul făcut de Xavi după victoria contra lui Napoli

Cristian Mihală

Actualizat 13/03/2024 la 08:58 GMT+2

Xavi a fost extrem de fericit după calificarea Barcelonei în sferturile de finală ale Ligii Campionilor și a ținut să le răspundă celor care i-au criticat acum aproximtiv două luni echipa. Totodată, managerul spaniol a ținut să spună răspicat că nu va rămâne la cârma trupei blaugrana chiar dacă va câștiga UCL.

onald Araujo of FC Barcelona celebrates with teammates after Robert Lewandowski of FC Barcelona (obscured) scored his team's third goal during the UEFA Champions League 2023/24 round of 16 second leg match between FC Barcelona and SSC Napoli.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe SSC Napoli cu scorul de 3-1 (2-1), marţi seara, pe Estadi Olímpic Lluis Companys, în manşa secundă a optimilor.
După 1-1 la Napoli, Barca s-a impus acasă prin golurile marcate de Fermin Lopez (15), Joao Cancelo (17) şi Robert Lewandowski (83), golul de onoare al campioanei Italiei fiind reuşit de kosovarul Amir Rrahmani (30).
Ibericii ating astfel sferturile Champions League pentru prima oară după sezonul 2019/20, iar Xavi a fost extrem de exuberant la conferința de presă de după partidă. El nu a uitat cum, în a doua jumătate a lunii ianuarie, când Barcelona nu a mai evoluat convingător, mulți s-au grăbit să anunțe eșecul proiectului său.
"S-a spus că suntem bufonii Ligii Campionilor. Ei bine, ce ne facem acum? Bufonii au ajuns în sferturi", a spus Xavi, potrivit sport.es, pentru ca apoi să vorbească despre meciul propriu-zis:
"Suntem foarte fericiți, am făcut un meci foarte bun din toate punctele de vedere, echipa a jucat cu sufletul. Am dominat multe momente, echipa a muncit mult. Am spus că jucătorii mei vor face un pas înainte odată cu decizia mea, aceea de a pleca. După patru ani, suntem din nou în primele opt echipe din Europa.
A fost un meci foarte bun, echipa a fost bună cu și fără minge, agresivă, a fost aproape de excelență. Nu este o coincidență, am câștigat cu 3-1 împotriva unei echipe mari".

Xavi, categoric privind plecarea sa, după victoria cu Napoli

De la finalul lui ianuarie, când a anunțat că va părăsi în vară banca tehnică a formației blaugrana, Xavi e neînvins, semn că a reușit să îi capaciteze la maximum pe jucători pentru un nou sezon de ținut minte.
Diferența față de Real Madrid, în Spania, va fi greu de surmontat, dar catalanii au o șansă excelentă să scrie istorie în UCL. Întrebat dacă se va răzgândi în privința plecării în măsura în care câștigă Champions League, tânărul tehnician a fost categoric.
"Mă tot întrebați dacă voi rămâne în caz că o să câștigăm Champions League. Nu, nu o voi face. Viitorul meu nu se schimbă, decizia mea nu se schimbă. Voi pleca de la Barcelona la finalul stagiunii. Mă voi bucura de Champions League sezonul viitor, dar ca suporter", a explicat Xavi.
Barcelona a devenit prima echipă din istoria UCL care începe un meci din fazele eliminatorii cu doi jucători sub 18 ani (Lamine Yamal - 16 ani și 243 zile) și Pau Cubarsí (17 ani și 50 zile).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo