Articol scris de Romeo Ene
Presa sportivă din această săptămână a fost acaparată de propunerea de formare a unei noi competiții, Superliga, care să conțină 12 dintre cele mai bogate cluburi din fotbalul european, iar această propunere a fost peste tot condamnată atât de fani, cât și de experți.
UEFA a profitat de această situaţie şi a anunţat noul format al Ligii Campionilor, care va intra în vigoare din 2024, însă Gundogan crede că această decizie are potenţialul de a fi aproape la fel de dăunătoare pentru jucători precum înfiinţarea Superligii Europei.
Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
ACUM 2 ORE

Gundogan nu este de acord cu un număr atât de mare de jocuri

Mijlocașul lui Manchester City a scris pe Twitter: "Cu toate lucrurile care se întâmpla cu Superliga... putem vorbi, de asemenea, despre noul format al Ligii Campionilor?Tot mai multe și mai multe jocuri, nimeni nu se gândește la noi, jucătorii?Noul format UCL este doar cel mai mic dintre cele două rele, în comparație cu Superliga ..."
Gundogan a adăugat: "Formatul actual de UCL funcționează excelent și de aceea este cea mai populară competiție de cluburi din lume - pentru noi jucătorii și pentru fani"
Cum va arăta noul format din UEFA Champions League
Champions League își va extinde numărul de echipe de la 32 la 36, iar faza grupelor va fi înlocuită de un minicampionat, fără tur-retur, a anunțat secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti.
Fiecare echipă va disputa câte 10 meciuri în prima fază a competiției, stabilite la tragerea la sorți. Vor exista 4 urne valorice a câte 9 echipe. Primele 8 echipe clasate în minicampionatul UCL se vor califica direct în optimi. Formațiile clasate pe locurile 9-24 vor juca un playoff, de tip tur-retur, iar câștigătoarele își vor asigura și ele prezența în optimi. Cluburile de pe locurile 25-36 vor părăsi competiția.
Partidele din optimi, sferturi și semifinale se vor disputa ca până acum, tur-retur, iar finala se va disputa într-o singură manșă, pe teren neutru.
Anglia, Germania, Spania și Italia vor avea câte 4 echipe prezente în faza minicampionatului, în timp ce Franța va trimite 3 cluburi în Champions League. Și câștigătoarele din sezonul precedent din Champions League și Europa League vor beneficia de un loc în prima fază a competiției. Structura preliminariilor UCL va rămâne la fel.
https://i.eurosport.com/2021/04/22/3119572.jpg
Premier League
Cele două mari secrete ale formei lui Haaland! "Farfuria lui a fost mereu un munte de mâncare"
26/09/2022 LA 11:33
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
25/09/2022 LA 16:47