Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp a anunţat cât va lipsi Alisson. Marele pariu al germanului pentru partida cu Atletico Madrid

Cristian Mihală

Publicat 10/03/2020 la 17:02 GMT+2

Jurgen Klopp a confirmat că Alisson Becker, portarul titular al lui Liverpool, va lipsi de la partida cu Ateltico, dar şi de la Merseyside derby, duelul cu Everton din Premier League.

Mohamed Salah (links) und Alisson Becker vom FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Aşa cum am anunţat încă de aici, Jordan Henderson şi Andrew Robertson au fost recuperaţi, cei doi urmând a fi din primul minut pe teren contra lui Atletico Madrid, în returul optimilor de finală ale Champions League.
Nu acelaşi lucru se poate spune despre Alisson, care s-a accidentat la unul dintre ultimele antrenamente dinainte de confruntarea cu Bournemouth, de weekendul trecut. Brazilianul nu va lipsi pentru o perioadă lungă, dar accidentarea e suficient de serioasă să îl ţină departe de duelul cu formaţia lui Simeone. Mai mult, portarul sud-american nu va fi pe teren nici la derbyul cu Everton, o partidă care poate avea o însemnătate aparte. Dacă City nu obţine 4 puncte din duelurile cu Arsenal şi Burnley, Liverpool poate juca luni seară, cu marea rivală din oraş, cu titlul pe masă.

Klopp mizează pe fani în returul cu Atletico

În condiţiile în care titlul e doar o formalitate, iar recordul "invincibililor" lui Arsenal nu mai e o opţiune după înfrângerea de la Watford, Champions League devine marele obiectiv al lui Liverpool pe final de sezon. Mai ales în condiţiile în care Mane&Co au părăsit şi Cupa Angliei, după înfrângerea cu Chelsea.
Să întorci o echipă precum Atletico Madrid de la 0-1 nu e deloc uşor, judecând după cât de bine îşi aşază Simeone jucătorii în teren, însă Klopp mizează pe "efectul Anfield". Atmosfera creată de suporterii englezi e una fantastică şi tehnicianul german speră că aceasta va pune multă presiune pe jucătorii lui Atleti.
"Nu foarte mulţi jucători ai lui Atletico au jucat pe Anfield şi acesta e un avantaj pe care trebuie să îl exploatăm. Fanii noştri vor reprezenta marele nostru atu, trebuie să îl folosim pentru a fi mai buni decât adversara şi pe teren. Trebuie să jucăm excepţional, pentru că Atletico se apără exact şi e letală pe contra-atac. Fiecare jucător al lor e periculos, e o formaţie cu foarte multă experienţă. Ştiu cum să gestioneze momentele de presiune, dar sunt convins că şi noi am învăţat multe din meciul tur şi vom reuşi să arătăm altceva", a explicat Klopp în conferinţa de presă premergătoare partidei.

Klopp, despre măsurile împotriva coronavirus

Epidemia de coronavirus se extinde în tot mai multe țări și orașe din Europa, iar Marea Britanie nu face excepție.
Autoritățile au impus mai multe măsuri de protecție pentru oprirea epidemiei, iar una dintre ele va fi aplicată și în fotbal. În Premier League, jucătorii, staff-urile tehnice și oficialii partidei nu se vor mai saluta, pentru a evita o potențială transmitere a virusului. Aceștia vor ieși împreună de la vestiare, se vor aduna la centrul terenului și vor trece unii pe lângă ceilalți în timpul imnului Premier League, însă fără să-și strângă mâinile.
Se discută de măsuri şi mai dure, luându-se în calcul chiar oprirea competiţiei, iar Klopp este de acord că sunt lucruri mai importante decât fotbalul. Ca atare, Liverpool va respecta orice decizie a oficililor Premier League sau a autorităţilor.
"Suntem toţi în aceeaşi barcă. Orice decizie se va lua, noi o vom respecta. Sunt lucruri mai importante în viaţă decât fotbalul şi realizezi asta mai mult ca niciodată în astfel de momente. Dar nu cunosc subiectul prea bine pentru a-mi da cu părerea, nu eu sunt cel care trebuie să găsească soluţii, pentru că nu mă pricep la asta", a concluzionat Klopp.
Everton - Liverpool va avea loc luni, de la ora 22:00, şi va putea fi urmărit pe Eurosport 1 şi Eurosport Player. "Caramelele" nu s-au mai impus de 10 ani în faţa marii rivale.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo