PSG a avut aseară un meci de totul sau nimic în Liga Campionilor și, în cele din urmă, s-a impus cu 1-0. O victorie de o importanță capitală, în contextul în care un insucces ar fi fost sinonim cu ratarea calificării.
Victoria a fost însă una destul de norocoasă, în contextul în care nemții au dominat și și-au creat multe ocazii, după ce Neymar a deschis scorul din penalty.
În consecință, la conferința de presă de după meci ziariștii francezi au fost destul de critici la adresa prestației campioanei din Hexagon, lucru care l-a enervat foarte tare pe tehnicianul finalistei ultimei ediții de Ligă.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
"Am obosit să răspund mereu acelorași întrebări. Dacă ai curaj, mergi și întreabă-i asta pe jucători, în vestiar. Băieții sunt morți, au jucat cu inima", și-a început Tuchel tirada la adresa jurnalistului care i-a pus întrebarea legată de maniera în care s-a impus PSG.

Tuchel, după PSG - Leipzig 1-0: "Pentru ce am jucat, nu ca să învingem?"

Redevenind calm, Tuchel a explicat că în unele situații scopul scuză mijloacele. PSG avea nevoie neapărat de un succe, iar obiectivul a fost atins. Misiunea a fost cu atât mai dificilă cu cât Leipzig rămâne o trupă redutabilă chiar și fără Timo Werner, transferat la Chelsea. În plus, francezii au avut multe absențe, astfel că e greu în astfel de circumstanțe să creezi și spectacol.
"Voi ați spus că e un meci capital, că e nevoie de o victorie. Am obținut victoria...Am jucat cu inima, a fost o partidă foarte dificilă. Știam că va fi așa, știam ce valoare are Leipzig, dar iată că ne-am impus. Am încercat să jucăm frumos, să atacăm, dar iertați-mă...Pentru ce e această întrebare? Pentru ce am jucat azi, nu ca să învingem? Vă uitați câte accidentări avem? A fost o mare provocare acest meci și am reușit să îl câștigăm. Dacă sunteți de părere că era mai important să jucăm frumos decât să învingem, atunci nu am ce să comentez. Echipa a arătat solidaritate, am rămas uniți într-o situație dificilă. Știu foarte bine ce se așteaptă de la noi, știu că vă doriți mai mult, dar dacă vă uitați la circumstanțele în care s-a jucat și dacă vă gândiți la rezultat, atunci nu ar trebui să îmi puneți astfel de întrebări", a mai spus tehnicianul german.
Cu victoria de aseară, PSG a urcat pe locul doi în clasamentul grupei, egalând-o la puncte pe Leipzig (în fața căreia are avantajul meciurilor directe, în tur fiind 2-1 pentru germani). Lider în grupă e Manchester United, cu 9 puncte acumulate după 4 runde.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49