Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen, răpusă de greșeala de care Nagelsmann o acuza pe Villarreal: "Asta ne-a motivat"

Nicu Savin

Actualizat 13/04/2022 la 01:30 GMT+3

Bayern Munchen a suferit o eliminare surprinzătoare din Champions League, după ce a remizat cu Villarreal pe teren propriu, scor 1-1. La final, jucătorii echipei iberice au fost extrem de fericiți de performanța lor, iar Gerard Moreno a avut un discurs care a amintit de cel susținut de Julian Nagelsmann înainte de partida de la Munchen.

Julian Nagelsmann

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a nu a reușit să răstoarne soarta dublei cu Villarreal. După 1-0 pentru iberici în turul din Spania, Bayern pornea totuși cu prima șansă la calificare, având în vedere că juca returul acasă și Nagelsmann avea la dispoziție o echipă mult mai valoroasă decât Nagelsmann.
Înainte de meciul de pe Allianz Arena, antrenorul bavarezilor chiar scotea în evidență că formația sa a scăpat ieftin în tur și trebuie să profite de acest lucru.
"În primul meci noi am făcut o multitudine de greșeli. Ei au făcut una singură, aceea că ne-au lăsat în viață. Trebuie să-i taxăm pentru asta", spunea Nagelsmann la conferința de presă.
Bayern a dominat autoritar meciul de pe Allianz Arena și golul lui Lewandowski din startul reprizei secunde a adus o oarecare liniște în tabăra bavarezilor. A urmat o presiune imensă la poarta adversă și o mare ocazie ratată de Muller, dar golul izbăvirii a venit pentru oaspeți. Pe fondul unei dominări clare a lui Bayern, Samuel Chukwueze a finalizat perfect un contraatac școală, iar golul său a dus-o pe Villarreal în semifinale. A fost primul șut pe poartă al ibericilor în meciul retur. La fel se întâmplase și în prima partidă, dar fotbalul a demonstrat de atâtea ori că nu trebuie să domini un meci pentru a-l câștiga.

Cuvintele s-au întors împotriva lui Nagelsmann

Golul lui Chukwueze a venit după o pasă ideală a lui Gerard Moreno, care la final a avut un discurs extrem de interesant. Acesta a spus că vorbele lui Nagelsmann i-au motivat pe el și pe colegii săi și a ținut să puncteze că Villarreal a profitat tocmai de eroarea pe care antrenorul lui Bayern o pomenise cu o zi înainte, dar în sens invers.
"Suntem foarte fericiți. M-am gândit de la tragerea la sorți că ne putem califica. Știam că este o provocare dificilă, contra uneia dintre cele mai bune echipe din lume, dar credința mișcă munții. Noi am crezut mereu. S-a spus că în prima manșă am făcut greșeala de a nu-i "termina", dar acele comentarii ne-au motivat. Și ei au făcut greșeala să nu ne omoare și am am marcat golul care ne-a oferit calificarea. Ceea ce am reușit este fantastic. Am jucat împotriva unor formații foarte mari și am ajuns în semifinale. Meritam această calificare.", a spus Gerard Moreno, citat de as.com.
Villarreal este pentru a 2-a oasă în istorie în semifinalele Champions League. Prima dată a fost eliminată de Arsenal, în sezonul 2005-2006. Acum, ibericii vor avea cel mai probabil ca adversară tot o echipă din Premier League, pe Liverpool, care are șanse imense de a ajunge în careul de ași după ce s-a impus în tur cu 3-1.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo