Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlo Ancelotti, despre cum l-a ajutat plecarea lui Ronaldo pe Benzema: "E un jucător complet"

Alex Masgras

Publicat 12/05/2022 la 18:09 GMT+3

Karim Benzema este poate cel mai important om al celor de la Real Madrid în acest moment. Francezul a fost decisiv de mai multe ori în acest sezon pentru echipa lui Carlo Ancelotti, iar plecarea lui Cristiano Ronaldo din 2018 la Juventus a fost unul din factorii care l-au ajutat enorm, consideră antrenorul italian.

Karim Benzema, Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Carlo Ancelotti consideră că plecarea lui Cristiano Ronaldo din 2018 la Juventus l-a ajutat pe Karim Benzema să devină un jucător complet. Francezul, care are 41 de goluri în toate competițiile din acest sezon, a condus-o pe Real Madrid către titlul cu numărul 35 în La Liga și către o nouă finală UEFA Champions League.
De mai multe ori în acest sezon, Benzema a fost decisiv pentru echipa lui Carlo Ancelotti, având parte de cel mai bun sezon al său de când se află la Real Madrid.
Calificați în finala de la Paris și deja campioni în La Liga, Ancelotti a avut numai cuvinte de laudă la adresa atacantului francez:
"Îmi este dificil să spun că Benzema este atacant central deoarece este un jucător fantastic care joacă în față. Nu este numai un marcator de top, dar el oferă și pase decisive pentru coechipierii săi și își aduce aportul la construcție.
Este un jucător complet pentru noi, este foarte important că marchează atâtea goluri. E un jucător de top și cred că e cel mai bun acum", a declarat Carlo Ancelotti pentru SiriusXM FC.
Citește și:

Carlo Ancelotti, despre creșterea în joc a lui Benzema

Carlo Ancelotti se află la al doilea mandat pe Santiago Bernabeu, el câștigând Liga Campionilor alături de madrileni și în anul 2014. Antrenorul italian a vorbit despre creșterea în joc a lui Benzema și a subliniat faptul că plecarea lui Ronaldo la Juventus l-a ajutat foarte mult pe francez:
"Cred că Benzema a devenit un lider al echipei atunci când Ronaldo a plecat, deoarece a avut mai multă responsabilitate. Ronaldo era un jucător care marca în jur de 50 de goluri pe sezon, iar Madridului i-a fost dificil să marcheze fără el.
Karim și-a asumat această responsabilitate și a devenit și mai important pentru echipă. Dar această echipă are o mulțime de lideri", a mai spus Carlo Ancelotti.
Finala de pe 28 mai de la Paris le va pune față în față pe Liverpool și Real Madrid. Pentru a treia oară, cele două se vor întâlni în ultimul act al Cupei Campionilor Europeni/Liga Campionilor.
În 1981, Liverpool câștiga prima întâlnire, care a avut loc tot la Paris, pe Parc des Princes, scor 1-0, în timp ce Real Madrid a câștigat duelul din 2018 de la Kiev, scor 3-1, într-o partidă care a fost decisă în cea mai mare măsură de greșelile lui Karius.
Programul Premier League - 10, 11, 12 mai 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo