Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată un Top 10 al celor mai gălăgioase galerii din acest an în Champions League. Fanii unei finaliste, absenți

Andrei Nicolae

Publicat 30/05/2023 la 11:13 GMT+3

Galeria unei echipe joacă un rol extrem de important într-un meci, iar în partidele de Champions League care au o încărcătură imensă, suporterii își pot împinge oricând favoriții de la spate. Presa din Anglia a dezvăluit astfel clasamentul celor mai gălăgioase baze de fani din acest an în cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

Fans of Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Jurnaliștii din Albion, respectiv cei de la Daily Mail, au preluat un raport realizat de Expedia, care a analizat galeria fiecărei echipe prezente în acest an în Champions League. Această statistică vine cu doar o săptămâna înainte de marea finală a Ligii Campionilor dintre Manchester City și Inter Milano.
Fanii unei grupări pot juca un rol imens pentru echipa lor, mai ales când jucătorii se află într-o situație defavorabilă în teren. De aceea, este interesant de observat câte echipe din acest Top 10 realizat au obținut rezultate mai bune când au jucat pe teren propriu, cu galeria în spate.
Pentru a realiza acest raport, au fost analizate mai multe aspecte ale unei galerii, de la simplele urale, la imnuri, cântece dedicate jucătorilor sau pur și simplu reacția de la începutul meciului când fotbaliștii ies din tunel. Astfel, pe primul loc în clasamentul celor mai gălăgioase galerii se află Liverpool, alături de suporterii de pe Anfield.
Citește și:

Liverpool, cea mai gălăgioasă galerie din Champions League în acest sezon

Fanii "cormoranilor" sunt recunoscuți pentru atmosfera creată în general, dar mai ales pe propriul stadion, când cântă cu toții "You'll never walk alone". În faza grupelor, Liverpool a avut succese pe linie pe Anfield, însă a fost eliminată în optimi de Real Madrid, după o prestație slabă chiar pe teren propriu, încheiată cu scorul de 5-2 pentru "galactici".
picture

Fans of Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Pe locul secund se află Barcelona, care a părăsit prematur competiția, deși suporterii și-au lăsat amprenta încă din faza grupelor. Pe Camp Nou, Barca a înregistrat o victorie, un egal și o înfrângere în acest sezon de Ligă.
Podiumul este completat de Manchester City, una dintre finalistele acestui an de Champions League. "Cetățenii" au fost ajutați la maximum de suporteri, obținând din șase meciuri de pe teren propriu tot atâtea victorii.

"Zidul galben" al lui Dortmund, abia pe locul șapte

Imediat sub City se află alt club din Marea Britanie, Celtic, care a obținut doar un punct acasă în acest sezon în grupe. În cazul scoțienilor a fost clar că suporterii au venit pe stadion pentru a-și susține clubul necondiționat, fiind o grupare de tradiție care în prezent nu se ridică la standardele celor mai bune echipe din lume, precum ar fi Real Madrid, ocupanta locului cinci.
"Galacticii" au ajuns până în semifinale, iar pe teren propriu au obținut cinci victorii și o remiză, înfrângerea fiind venită în fața suporterilor lui City.
În aceeași categorie cu Celtic se numără și rivala sa, Rangers, care a revenit pe prima scenă a Ligii Campionilor după 12 ani de așteptare. Astfel, suporterii trupei unde se află și Ianis Hagi au venit să facă atmosferă pe Ibrox fără să aibă neapărat așteptări la victorii.
Sub Rangers se află Borussia Dortmund, care a fost susținută de-a lungul sezonului de "zidul galben" de pe Signal Iduna Park. Echipa lui Edin Terzic a obținut doar o victorie și trei rezultate de egalitate, împinși de la spate de proprii suporteri.
picture

Dortmund könnte ein Teilausschluss seiner Fans drohen

Credit imagine: SID

Inter, absentă din Top 10

Clasamentul este completat de Chelsea, Galatasaray și Juventus. Astfel, cinci echipe din Regatul Unit se regăsesc în clasament, fiind afișat din nou devotamentul fanilor britanici față de propriul club.
picture

Galatasaray fans

Credit imagine: Eurosport

O absentă din acest top este chiar finalista acestui an, Inter Milano, alături de rivala AC Milan. Manchester United este și ea absentă din acest top, în ciuda prezenței numeroase a echipelor din Premier League.
Topul celor mai gălăgioase galerii din Champions League - 2022/23
  • 1. Liverpool
  • 2. Barcelona
  • 3. Manchester City
  • 4. Celtic
  • 5. Real Madrid
  • 6. Rangers
  • 7. Borrusia Dortmund
  • 8. Chelsea
  • 9. Galatasaray
  • 10. Juventus
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo