Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serie A are șanse mari să dea o finalistă Champions League, după 6 ani! Doar Benfica se poate opune

Nicu Savin

Publicat 17/03/2023 la 14:01 GMT+2

Cu puțin timp în urmă s-a terminat tragerea la sorți a sferturilor de finală din UEFA Champions League. În același timp s-a stabilit și împerecherea pentru semifinale și de remarcat este că sunt șanse uriașe ca o echipă din Serie A să joace finala, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2017. Benfica este singura echipă care ăpoate împiedica acest lucru.

Junior Messias svetta su Victor Osimhen durante Napoli-Milan - Serie A 2021-22

Credit imagine: Getty Images

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a sferturilor de finală din Champions League. Pentru prima dată după 17 ani, 3 echipe italiene sunt în această fază a competiției, iar șansele ca una dintre ele să joace finala sunt foarte mari. Toate cele 3 formații din Serie A se află pe aceeași jumătate de tablou în perspectiva semifinalelor, iar cel puțin una dintre ele va fi în careul de ași.
Sorții au decis ca AC Milan și Napoli să-și dispute un loc în semifinale. Dacă napoletanii au sunt în premieră în sferturile de finală, AC Milan este obișnuită cu această fază. Gruparea de pe San Siro are 7 trofee Champions League în palmares, fiind a 2-a cea mai titrată echipă din acest punct de vedere, după Real Madrid (14 titluri). Totuși, campioana Italiei nu a mai fost în sferturi de 11 ani, când era eliminată de Barcelona în această fază (0-0 acasă și 1-3 în deplasare).
AC Milan și Napoli nu s-au mai întâlnit niciodată la nivel european. Rossonerii au 5 meciuri jucate contra unor echipe din Italia în Champions League, fără să piardă vreunul. Formația de pe San Siro a trecut în două rânduri de marea rivală Inter în fazele eliminatorii din Champions League (în semifinalele sezonului 2002-2003 și în sferturile sezonului 2004-2005), dar a câștigat și finala din 2003 în fața lui Juventus, la penalty-uri.
Deși Milan are de partea sa experiența în Champions League, Napoli are, la prima vedere, prima șansă la calificarea în semifinale. Echipa lui Spaletti este cu o mână pe titlul din Serie A și se poate concentra exclusiv pe duelurile din Champions League. În schimb, Milan are de tras în campionat pentru a prinde un loc la masa bogaților și în sezonul viitor, iar ultimele rezultate nu au fost deloc bune.
Sferturile UEFA Champions League - 2023

Benfica, singura echipă care se poate opune ca o echipă italiană să nu joace finala Champions League

Dacă Milan va avansa în semifinale, am putea avea parte de un Derby della Madonina cu miza unui loc în finala Champions League. Pentru asta, ar trebui ca Inter să treacă de Benfica, o misiune deloc ușoară având în vedere forma arătată de lusitani. La fel ca Napoli, Benfica are un avans liniștitor în campionat și se poate focusa pe meciurle din Europa. Inter e pe doi în Serie A, fără speranțe la titlu, dar nu are asigurat un loc de Champions League anul viitor, distanța față de locul 5, ocupat de AS Roma, fiind de numai 5 puncte.
Inter și Benfica s-au mai duelat de 3 ori în cupele europene. Prima dată se întâmpla în finala Cupei Campionilor Europeni din 1965. Atunci, Inter se impunea cu 1-0 într-un ultim act jucat chiar pe Giuseppe Meazza, în fașa a 89.000 de fani. Nerrazzurii își treceau în cont al doilea titlu continental consecutiv. De atunci au mai câștigat trofeul o singură dată, în 2010.
A doua întâlnire europeană între Inter și Benfica a avut loc în sezonul 2003-2004 al Cupei UEFA, în faza 16-imilor. După 0-0 pe Da Luz, Inter s-a impus cu 4-3 pe teren prorpiu și a avansat în faza următoare. Aventura italienilor în acea ediție s-a oprit în sferturi, fiind învinși de două ori de Marseille, cu același scor, 1-0.
Dacă Inter va trece de Benfica vom avea o primă certitudine, aceea că o echipă italiană va juca finala Champions League. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în 2017, când Juventus a cedat clar contra lui Real Madrid, scor 1-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo