Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona continuă cursa de urmărire a lui Real și Messi continuă să colecționeze recorduri

Vlad Dumitrescu

Actualizat 11/07/2020 la 23:27 GMT+3

Golul din prima repriză reușit de Arturo Vidal a fost îndeajuns pentru a oferi Barcelonei o victorie la limită asupra celor de la Real Valladolid.

Arturo Vidal și Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Cu trei meciuri rămase în acest sezon, acest meci trebuia câștigat neapărat de catalani. Nu a fost nici pe departe o partidă memorabilă din partea echipei lui Ququie Setien, însă cu siguranță că antrenorul va fi mulțumit cu cele trei puncte care mențin clubul în cursa de urmărire a lui Real Madrid.
Setien a ales să înceapă cu trei pe linia de fund, Sergi Roberto fiind pe partea dreaptă iar Nelson Semedo a jucat mai avansat pe aceeași bandă. Titular a fost și puștiul Riqui Puig, Suarez fiind lăsat pe bancă.
Momentul decisiv a venit după 15 minute când a finalizat impecabil după un assist de la Lionel Messi. Antoine Griezmann ar fi trebuit să dubleze avantajul catalanilor câteva momente mai târziu, dar a trimis pe lângă poartă.
Real Valladolid și-a creat câteva ocazii, mai ales prin Kike Perez și Enes Unal, însă vizitatorii au rezistat și au obținut cele trei puncte atât de importante în cursa pentru titlu.
De remarcat că jocul Barcelonei a suferit teribil după ieșirea lui Puig în a doua repriză. Fără tânărul jucător pe teren, catalanii nu au avut energie și determinare la centrul terenului. Într-un prim ”11” din ce în ce mai bătrân, Puig aduce prospețime iar acest lucru se simte, el jucând excepțional în prima parte.

Noul record stabilit de Messi

Argentinianul Lionel Messi a devenit doar al doilea jucător din secolul 21 care a reușit cel puțin 20 de goluri și 20 de assisturi într-un singur sezon din primele cinci campionate ale Europei după Thierry Henry în 2002/2003.
Argentinianul este primul jucător care ajunge la 20 de assisturi în La Liga după Xavi în 2008/2009 (20). Messi a marcat 630 de goluri și a reușit 277 de pase decisive pentru Barcelona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo