Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona îi caută urmaș lui Busquets! Cei 3 jucători aflați pe lista scurtă a catalanilor

Cosmin Cioboata

Publicat 06/05/2021 la 15:17 GMT+3

Barcelona îi caută de ceva vreme un înlocuitor pe măsură lui Sergio Busquets, ajuns la 32 de ani. Catalanii vor să aducă un "închizător" tânăr, dar cu o oarecare experiență într-un campionat de top. Potrivit presei iberice, clubul de pe Camp Nou are 3 alternative, la ora actuală: Eduardo Camavinga, Manuel Locatelli și Mikel Merino.

Sergio Busquets

Credit imagine: Getty Images

Sergio Busquets a ajuns la 32 de ani, iar cei de la Barcelona sunt conștienți că în viitorul apropiat vor fi nevoiți să-i găsească un înlocuitor pe măsură, care să poată duce mai departe "moștenirea" mijlocașului defensiv care a scris istorie pe Camp Nou.
Catalanii studiază de ceva vreme piața în căutarea jucătorului potrivit, iar până acum au găsit 3 variante. Potrivit Mundo Deportivo, Barca îi monitorizează pe Eduardo Camavinga (18 ani, Rennes), Manuel Locatelli (23 ani, Sassuolo) și Mikel Merino (24 ani, Real Sociedad).
Cu toții se încadrează în cerințele șefilor de pe Camp Nou: sunt tineri, sunt obișnuiți cu nivelul ridicat din campionatele puternice din Europa și dețin toate calitățile necesare unui "închizător".

Barcelona îi caută urmaș lui Busquets! Cei 3 jucători aflați pe lista scurtă a catalanilor

Locatelli este jucătorul pe care Barcelona îl urmărește de cel mai mult timp. Mijlocașul lui Sassuolo, cu 9 selecții la naționala Italiei, se află pe radarul catalanilor deja de 2 ani. Locatelli, jucător crescut de AC Milan și vândut în 2019 la Sassuolo, are o tehnică excelentă, reușește să trimită pase filtrante și nu ezită să șuteze când are ocazia.
Colegul lui Vlad Chiricheș își ajută echipa atât pe plan defensiv, cât și ofensiv, iar Barcelona exact asta caută. Un jucător care să dinamizeze linia mediană. Problema este că nu numai catalanii au pus ochii pe Locatelli. Internaționalul de 23 de ani, al cărui contract expiră în 2023, se mai află în vizorul unor cluburi răsunătoare precum Manchester City, Juventus, Inter și chiar AC Milan, echipa care l-a vândut în urmă cu 2 ani în schimbul a 13,5 milioane de euro.
Barcelona privește cu optimism spre un posibil transfer deoarece catalanii și-au construit o relație foarte bună cu oficialii lui Sassuolo. Cele două cluburi au colaborat și în urmă cu 3 ani, când italienii l-au cumpărat pe fundașul brazilian Marlon, pentru 6 milioane de euro.
Locatelli esulta dopo il gol in Napoli-Sassuolo

Barcelona, pe urmele lui Camavinga, mijlocașul dorit de Zidane la Real Madrid

Un alt mijlocaș defensiv aflat pe lista scurtă a Barcelonei este Eduardo Camavinga, jucătorul de numai 18 ani al lui Rennes. În ciuda vârstei sale fragede, francezul arată multă maturitate în joc și deja a impresionat în Ligue 1. În urma prestațiilor sale consistente, Camavinga a fost convocat la naționala Franței, pentru care a reușit deja să înscrie un gol.
Contractul lui Camavinga va expira vara viitoare, iar mijlocașul nu pare tentat să continue la Rennes. Deja nu mai reprezintă un mister faptul că Zidane îl apreciază foarte mult și își dorește să-l aducă la Real Madrid.
Camavinga combină calitățile tehnice excelente cu forța fizică, iar aceste elemente l-ar ajuta enorm în La Liga. Rămâne de văzut dacă Camavinga va alege să meargă la Real sau va fi convins de marea rivală Barca să îi calce pe urme lui Busquets.
Eduardo Camavinga - Frankreich

Merino o va costa pe Barcelona cel puțin 60 de milioane de euro

Cel de-al 3-lea "închizător" pe care Barcelona îl "vânează" pe piața transferurilor este Mikel Merino. Fotbalistul lui Real Sociedad a jucat până acum în 3 campionate tari din Europa - Bundesliga, Premier League și La Liga - și a acumulat experiența pe care catalanii o caută la "viitorul Busquets".
Chiar dacă de obicei are o poziție mai avansată în teren, Merino poate îndeplini și rolul de "închizător". Internaționalul spaniol lovește mingea foarte bine cu piciorul stâng, știe cum să oprească prematur atacurile adverse și cum să facă legătura cu linia ofensivă.
Chiar dacă deține portretul unui fotbalist promițător, misiunea Barcelonei nu va fi deloc ușoară. Merino mai are contract cu Sociedad până în 2025, iar clauza de reziliere este de 60 milioane de euro. De notat că clauza respectivă va crește la 65 milioane de euro în 2022.
Mikel Merino, Real Sociedad, celebra el gol ante el Espanyol
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo