Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a decis! Martin Braithwaite va fi noul număr "9" de pe Camp Nou, după plecarea lui Suarez

Cosmin Cioboata

Actualizat 06/10/2020 la 17:56 GMT+3

Martin Braithwaite va purta tricoul cu numărul "9", după plecarea lui Luis Suarez de pe Camp Nou.

Martin Braithwaite va fi noul număr "9" de la Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona n-a reușit să-l transfere, nici în al 12-lea ceas, pe Memphis Depay. Întreaga mutare depindea de Ousmane Dembele, care ar fi trebuit să plece la Manchester United. Atacantul francez n-a fost de acord să părăsească trupa de pe Camp Nou, astfel că transferul lui Depay a picat.
Cel mai probabil, Depay ar fi devenit noul număr "9" al Barcei, poziție lăsată liberă de Luis Suarez, care a fost cumpărat de Atletico Madrid. În condițiile actuale, oficialii catalani s-au reorientat și au hotărât să-i ofere lui Martin Braithwaite prestigiosul număr, purtat de-a lungul timpului de nume legendare, precum Johan Cruyff, Ronaldo Nazario, Romário, Hristo Stoichkov, Paulino Alcantara, Cesar Rodriguez, Patrick Kluivert, Samuel Eto'o și Gary Lineker.
Vestea i-a luat complet prin surprindere pe fanii catalani. Aceștia au criticat decizia conducerii pe contul de Twitter, iar unii dintre ei chiar au crezut că este o farsă din partea clubului.
Braithwaite, atacantul danez de 29 de ani, a fost adus de Barcelona de la Leganes în iarnă, ca transfer de urgență după accidentarea suferită de Luis Suarez. În primul sezon petrecut pe Camp Nou, Braithwaite a purtat numărul 19. El a reușit să înscrie un singur gol în La Liga, în 11 apariții.
Așa au fost distribuite numerele de pe tricou, la Barcelona, pentru sezonul 2020/2021:

Barcelona a renunțat la 10 jucători în această vară! Catalanii au adus numai 3

A fost o vară tensionată la Barcelona, cel mai fierbinte subiect fiind reprezentat de posibilitatea plecării lui Lionel Messi. În cele din urmă, starul argentinian a rămas pe Camp Nou, fiind obligat de clauza astronomică - 700 milioane de euro - pe care cluburile ar fi trebuit s-o plătească.
Totuși, Ronald Koeman, noul tehnician, a renunțat la Luis Suarez, bunul prieten al lui Messi. Alături de atacantul uruguayan, alți 9 fotbaliști au părăsit formația blaugrana în această vară: Arthur (Juventus), Arda Turan (liber de contract), Ivan Rakitic (Sevilla), Moussa Wague (PAOK), Arturo Vidal (Inter), Nelson Semedo (Wolverhampton), Luis Suarez (Atletico), Monchu (Girona), Rafinha (PSG) și Jean-Clair Todibo (Benfica).
În tot acest timp, Barcelona a adus numai 3 jucători: Miralem Pjanic (Juventus), Trincao (Sporting Braga) și Sergino Dest (Ajax).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo